ADVOKAT OSUMNJIČENOG ZA PALJENJE ZGRADE PREDSJEDNIŠTVA BIH

Padaju optužbe za terorizam, slučaj ide na nižu instancu

Arhiva03.05.14, 18:38h

Bilić je advokat Salema Hatibovića, jednog od osumnjičenih za napad i paljenje Predsjedništva, a koji je prije nekoliko sedmica pušten na slobodu

Sarajevska zgarišta nakon protesta/ Foto: DEPO PORTALOptužba za terorizam prilikom napada i paljenja zgrade Predsjedništva BiH u demonstracijama 7. februara ove godine će, prema tvrdnjama advokata Senada Bilića, najvjerovatnije biti preinačena, a predmet prebačen na niže pravosudne instance, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Bilić je advokat Salema Hatibovića, jednog od osumnjičenih za napad i paljenje Predsjedništva, a koji je prije nekoliko sedmica pušten na slobodu. Od tada nema nikakvih informacija o tome da li je istraga nastavljena i da li će biti podignuta optužnica. Istragu vodi Državno tužilaštvo, a drugi osumnjčeni je Nihad Trnka, koji je također pušten iz pritovora.

- Još uvijek se vodi istraga o ovom slučaju. Ali, očekujem da Hatibović neće biti terećen za terirozam. Također, očekuje da će se i Sud BiH proglasiti nenadležim u ovom slučaju u cijeli predmet spustiti na niže instance, kantonalni ili čak općinski sud – rekao je Bilić za Patriju.

Istragu o ovom slučaju, kako je ranije objavljeno, vodi i Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, ali također, u javnosti nema informacija da postoji pomak ili da su osumnjičeni za paljenje zgrade Kantona i Općine Centar identificirani, javlja NAP.

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook