FOTO/ PRAKTIČAN I JAKO ŠARMANTAN

Možete li vjerovati da ovaj predivni stan ima samo 35 kvadrata?

Arhiva03.05.14, 15:47h

Uvijek je inspirativno vidjeti male prostore tako dobro iskorištene. Naprimjer, za ovaj stan nikada ne bismo rekli da ima samo 35 m2

Prostrani mali stan
Pametan razmještaj i detalji mogu od malog prostora učiniti čudo, a tako je i kod ovog stana od samo 35 kvadratnih metara.

Naprimjer, visok strop u ovom stanu iskorišten je za stvaranje galerije odmah iznad ulaza, u kojoj je smještena soba za spavanje. To je naravno otvorilo brojne mogućnost za iskorištenost prostora u donjem dijelu sobe.

Udoban prostor za dnevno druženje nalazi se odmah pored dva velika prozora, što ostatku sobe omogućava puno dnevnog svjetla. Kauč u kombinaciji sa stolićem za kafu i foteljom formira uobičajeni tip dnevnog boravka, ali fotelja stvara i ugodan kutak za čitanje s puno svjetla. Izgled dnevnog boravka podižu zanimljive umjetnine i tepih.

Stepenice koje vode do spavaće sobe su višenamjenske. Služe i kao prostor za skladištenje, s nizom otvorenih polica. Kombinacija drva i čelika daje prostoru dah industrijskog šika.

Spavaća soba vrlo je jednostavna. Ima dovoljno mjesta za ugodan veliki krevet i policu na kojoj su smješteni knjiga i noćna lampa.

Kuhinja se nalazi iza kliznih vrata na kraju malog hodnika, koji vodi i do kupatila.

Zid od opeke daje joj toplinu, a u kombinaciji s namještajem, detaljima i elegantnim lusterom stvara eklektičan dekor.

Iako je mala, kuhinja tako ne djeluje zbog zanimljivih detalja koji vas odvlače od razmišljanja o veličini.

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook