PREDSJEDNIK RS-A O BLOKU OPOZICIONIH PARTIJA

Dodik: Ovo je 'Savez za sahrane'!

Arhiva30.04.14, 15:17h

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je novoformirani opozicioni Savez za promjene nazvao ''Savezom za sahrane''

Milorad Dodik nova

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je novoformirani opozicioni Savez za promjene nazvao "Savezom za sahrane“.

- Mislim da se radi o "savezu za sahrane“, a ne promjene, imajući u vidu činjenicu što su sve oni činili - ustvrdio je Dodik i naveo da bi taj opozicioni blok, kada bi došao na vlast, "sahranio RS", ali je uvjeren da do toga neće doći.

U tom opozicionom bloku su, kaže, sve "stari likovi i reciklirana masa sa starim idejama i željom za osvetama“ te ne vjeruje u njihov potencijal i da njihovo okupljanje govori o nemoći, a ne moći opozicije.

-Za promjene treba polet, a on se nalazi ovdje u SNSD-u i pokazao se kao takav - tvrdi predsjednik te stranke.

Promjene je nemoguće očekivati, kazao je Dodik, s likovima kao što je Mladen Bosić, Mladen Ivanić ili Dragan Čavić, za koga je rekao da "iza sebe ima jako sumnjivu biografiju vezano za Srebrenicu“.

Za Savez za promjene je ustvrdio i da želi da u RS dođe do "mekše političke strukture", a Ivanića ocijenila kao samog sebi dovoljnog, a politiku SDS-a lošom, jer zagovara institucionalno jačanje BiH, na uštrb RS.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao i da i to što je u Savezu za promjenu Nikola Dronjak ispred "Slobodne Republike“ govori o njihovom potencijalu.

-Sve to su pompezno najavljivali, a već se danas pokazalo da nije onako kako su očekivali, imajući u vidu ko je potpisao tu deklaraciju - naveo je Dodik i ustvrdio da SNSD ima značajnu prednost u odnosu na SDS i da nije upitana pobjeda SNSD-a.

U SNSD je danas prešao doskorašnji PDP-ovac Marinko Umičević, što je Dodik ocijenio veoma značajnim budući da se radi o uspješnom privredniku.

(FENA/dg)