SVJEDOCI STRAVIČNE NESREĆE U NEDŽARIĆIMA TVRDE

Gledali smo sa tramvajske stanice: Vozač je projurio kroz crveno i pokosio ženu na pješačkom prelazu!

Arhiva02.04.14, 09:56h

Nesreću je izazvao vozač Golfa 6 u blizini autobuskog stajališta, a svjedoci koji su se zatekli preko puta i čekali tramvaj tvrde da se sve dogodilo munjevitom brzinom i da je vozilo proletjelo kroz crveno svjetlo u trenutku kada je žena krenula preko pješačkog prelaza

nesreća u nedžarićimaFoto: Oslobođenje

Stravična saobraćajna nesreća koja se sinoć oko 21:45 sati dogodila na glavnoj saobraćajnici u sarajevskom naselju Nedžarići, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba , dok je vozač teško povrijeđen, još čeka na zvanični izvještaj MUP-a KS i tačne razloge koji su doveli do tragedije.

Prema posljednjim informacijama, vozač R.S. (25-godišnji muškarac) nalazi se Klinici urgentne medicine, zbog kontuzionih povreda glave, kontuzione povrede kičme i ekstremiteta, izjavila je za medije glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Nesreću je izazvao vozač Golfa 6 u blizini autobuskog stajališta, a svjedoci koji su se zatekli preko puta i čekali tramvaj tvrde da se sve dogodilo munjevitom brzinom i da je vozilo proletjelo kroz crveno svjetlo u trenutku kada je žena krenula preko pješačkog prelaza. 

Stanovnici Nedžarića kažu i da su često izloženi divljanju nekontrolisanih vozača koji naručito u večernjim i noćnim satima jure ulicama naselja, te da pješaci nikada nisu sigurni, pa ni kada uredno prelaze cestu nakon što se na semaforu upali zeleno svjetlo.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)