SMIJENJENI UKRAJINSKI PREDSJEDNIK VIĐEN U MOSKOVSKOM HOTELU

Rusija pristala da zaštiti Viktora Janukoviča na svojoj teritoriji

Arhiva27.02.14, 16:57h

U vezi sa zahtjevom predsjednika Janukovča da mu se osigura lična sigurnost, izvještavam da mu je zahtjev odobren na teritoriji Ruske Federacije - rekao je izvor za novinsku agenciju Interfax, prenosi Reuters

Viktor JanukovičRusija je pristala osigurati sigurnost smijenjenog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, rekao je izvor blizak ovom pitanju u četvrtak za rusku novinsku agenciju Interfax.

- U vezi sa zahtjevom predsjednika Janukovča da mu se osigura lična sigurnost, izvještavam da mu je zahtjev odobren na teritoriji Ruske Federacije - rekao je izvor za novinsku agenciju Interfax, prenosi Reuters.

Bivši ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič poručio je ranije u četvrtak da se neće predati i upozorio je na unutrašnji vojni konflikt.

U saopćenju koje su pod oznakom hitno prenijeli svjetski mediji, Janukovič kaže da sebe još smatra legitimnim predsjednikom Ukrajine, istovremeno upozoravajući na "unutrašnji vojni konflikt".

Smijenjeni predsjednik, koji je pobjegao iz Ukrajine, ranije je osudio sve odluke privremene ukrajinske vlade kao nelegalne i dodao da nemiri u ukrajinskoj prijestonici Kijevu imaju sva obilježja puča.

U međuvremenu, ruski mediji pišu da je Janukovič viđen upravo u jednom moskovskom hotelu, a da je, navodno, u međuvremenu prebačen na drugu lokaciju, odnosno u jednu rezidenciju koja pripada zvaničnom Kremlju.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook