SDS

Dodik 'ispod žita' potkopava vlast u Srbiji

Arhiva23.02.14, 18:44h

Nažalost, navodi SDS, ovaj sastanak u jeku izborne kampanje u Srbiji, pokazuje da Milorad Dodik nije naučio lekciju sa prošlih izbora u Srbiji kada se otvoreno i na najgrublji način mješao u izborni proces dajući bezrezervnu podršku Borisu Tadiću

Milorad Dodik novaSrpska demokratska stranka (SDS) smatra da je današnji sastanak u Andrićgradu kod Višegrada predsjednika RS-a Milorada Dodika, Emira Kusturice i lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Kusturica „ponovo pokazao da se privatni projekat Emira Kusturice, koji finansiraju građani RS, po ko zna koji put, koristi za političku promociju Milorada Dodika“.

Nažalost, navodi SDS, ovaj sastanak u jeku izborne kampanje u Srbiji, pokazuje da Milorad Dodik nije naučio lekciju sa prošlih izbora u Srbiji kada se otvoreno i na najgrublji način mješao u izborni proces dajući bezrezervnu podršku Borisu Tadiću.

- Milorad Dodik je ponovo pokazao dvoličnost svoje politike. Dok s jedne strane ne bira sredstva da se dodvori i slika s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednikom vladajućeg SNS-a Aleksandorm Vučićem, s druge strane ispod žita na sve načine želi da potkopa aktuelnu vlast u Srbiji. Imajući u vidu Dodikove veze sa tajkunima u Srbiji i milionima koji su iz Republike Srpke izneseni, jasno je da mu ne odgovara nikakva vlast u Srbiji koja za prioritet ima borbu protiv korupcije i kriminala - stoji u saopćenju.

Na ovakav način, predsjednik RS Milorad Dodik je, kako se dodaje, ponovo doveo u pitanje odnose institucija Srbije i Republike Srpske i „još jednom pokazuje da funkciju Predsjednika RS shvata kao privatno vlasništvo koje koristi za stranačke i lične svrhe“.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook