ZAVRŠENI PROTESTI U CENTRU GRADA/ INCIDENT ISPRED PREDSJEDNIŠTVA BIH

Prolaznici napali demonstrante u Sarajevu jer im svaki dan blokiraju grad!

Arhiva22.02.14, 17:47h

Demonstranti su blokirali Titovu i Alipašinu ulicu, a potom i raskrsnicu između ove dvije ulice te najavili da će tu ostati sve do večeri, zbog čega je došlo do incidenta. Oko 17 sati protesti građana Sarajeva su završeni

protesti u sarajevu vućkoFoto: Arhiv DEPO Portala

Mirni protesti građana Sarajeva završeni su danas oko 17 sati, a novi su najavljeni za sutra.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se ispred zgrade Predsjedništva BiH, koji su i danas izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u državi. Uz pištaljke i zvižduljke uzvikivali su "Hoćemo ostavke!", "Lešinari, lešinari", "Hoćemo promjene"...

Reporter DEPO Portala javio je da su demonstranti prvo blokirali Titovu i Alipašinu ulicu, a potom i raskrsnicu između ove dvije ulice te najavili da će tu ostati sve do večeri.

Također, primjetan jebio mi veliki broj jakih policijskih snaga koje su bile skoncentrisane oko Skenderije, iako su demonstranti uvjeravali da će današnji protesti biti mirni.

- Bez ikakvih incidenata. Danas će biti mirne demonstracije. Ljudi ne krademo, ne ubijamo samo tražimo svoja prava, bolji način življenja, kazao je jedan od demonstranata za agenciju Anadolija.    

No, danas je došlo i do incidenta kada du pojedini prolaznici negodovali i čak se verbalno sukobili sa nekim od demonstranata zbog svakodnevnih blokada saobraćaja u Sarajevu, javila je danas agencija Fena.

Na današnjim demonstracijama pojavio se i glumac Rade Šerbedžija kako bi demonstrantima pružio podršku.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook