ISPRED GIMNAZIJE 'FRA GRGA MARTIĆ'

Bejzboj palicom u Mostaru pretučen predsjednik Unije nezavisnih sindikata FBiH Josip Milić!

Arhiva14.02.14, 15:50h

Jasno mi je i mislim da je svakome u ovom gradu jasno tko stoji iza ovoga i čiji je ovo izrežirani napad bio - ustvrdio je Milić, koji je nakon napada otišao u Centar urgetne medicine Kliničke bolnice Mostar. Težina ozljeda još se ne zna

Josip Milić

Predsjednika Unije neovisnih sindikata FBiH Josipa Milića danas su oko 14 sati bejzbol palicama pretukla dvojica nepoznatih mladića ispred Gimanzije "Fra Grga Martić" u Mostaru.

 Prije fizičkog napada Milić je ispred škole, u kojoj radi kao profesor, našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.

  - Pozvao sam odmah policiju i čekao da dođu vulkanizeri. Bio sam kod Gimnazije, a jedan krupniji mladić s bejzbol palicom trčao je prema meni. Udario me palicom po vratu i glavi,  ja sam mu uzvratio i odgurnuo ga. Palica mu je potom ispala i otišao je prema Gimanziji. Pošao sam prema njemu, ali onda je došao drugi mladić iz smjera Desete osnovne škole, te me gurnuo i ja sam pao. Onda me je udario bejzbol palicom po ruci te je pobjegao prema Desetoj osnovnoj školi, a prvi je pobjegao prema zgradi Mostarka – kazao je u izjavi za Fenu Josip Milić.

  Navodi kako bi jednog od njih mogao prepoznati, te da je riječ o mladićima dobi od 25 do 30 godina.

 - Jasno mi je i mislim da je svakome u ovom gradu jasno tko stoji iza ovoga i čiji je ovo izrežirani napad bio - ustvrdio je Milić, koji je nakon napada otišao u Centar urgetne medicine Kliničke bolnice Mostar. Težina ozljeda još se ne zna.

 Podsjetimo, nakon nedavnih nasilnih prosvjeda u Mostaru policija je privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u prosvjedima koji su rezultirali paljenjem više zgrada. Nakon privođenja, Unija neovisnih sindikata FBiH održalia je konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlast u HNŽ-u.

(Fena/av)