JEDNOSTAVNO I BRZO

Hljeb punjen sirom i bijelim lukom

Arhiva11.01.14, 19:40h

Predstavljamo vam interesantan način da oplemeniti običan hljeb i uživate u njemu bez ikakvih dodataka

hljeb - punjeni
Predstavljamo vam interesantan način da oplemeniti običan hljeb i uživate u njemu bez ikakvih dodataka.

SASTOJCI:

     1 hljeb sa malo debljom korom (domaći ili kupovni)
    1/2 šolje istopljenog putera
    2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    1 kašika isjeckanog svježeg peršuna
    1 kašika sitno sjeckanog luka
    1 veće čehno bijelog luka
    1/2 kašičice začina (mješavina suhog bosiljka, timijana, origana, crnog bibera i soli u jednakoj razmjeri)
    230 g rendanog sira (koristite vrstu koju volite)
 
PRIPREMA:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Gotov hljeb/pogaču isjecite tako da gornji dio izgleda kao skup kockica (kao na slici).

Pomiješajte puter, ulje, peršun, luk, bijeli luk, začine i lagano prespite preko hljeba. Zatim stavite sir, nastojeći da dođe u proreze među kockicama.

Zamotajte hljeb u alufoliju i pecite 20 minuta, a zatim još deset minuta sa otvorenom folijom (dok ne postane hrskav). Služite ga toplog.

(Vesti-online.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook