VINCENT TAN, MALEZIJSKI MILIJARDER

Uvijek sam želio investirati u BiH, a Sarajevo je najveći klub!

Arhiva07.01.14, 07:56h

Ja sam veoma zadovoljan sa radom trenutne uprave i menadžmenta kluba. Oni su uradili dobar posao rukovodeći njime u jako teškoj finansijskoj situaciji. Upravni odbor će biti imenovan nakon što bude održana Skupština početkom 2014., rekao je Tan

vincent tan

Nakon što je FK Sarajevo dobio novog većinskog vlasnika upravljačkih prava Vincenta Tana (61) koji će ulaganjem novca pomoći u konsolidaciji finansijske situacije, pristalice koševskog premijerligaša sanjaju o tome da proljeće donese trofeje.

Malezijski milijarder najavio je da će skupština koševskog premijerligaša biti održana početkom ove godine. On je izjavio da će novi predsjednik Upravnog odbora bordo kluba biti Edis Kusturica, dok će Dino Selimović ostati direktor.

"Ja sam veoma zadovoljan sa radom trenutne uprave i menadžmenta kluba. Oni su uradili dobar posao rukovodeći njime u jako teškoj finansijskoj situaciji. Upravni odbor će biti imenovan nakon što bude održana Skupština početkom 2014.", rekao je Tan i dodao:

"Sarajevo je veliki fudbalski klub sa dugom i uspješnom istorijom još u ligi bivše Jugoslavije. U bh. ligi ima veliku navijačku bazu i osobe koje su sa strašću angažovane u radu kluba. Klub se susretao sa finansijskim teškoćama koje su ga godinama kočile u napretku. Neki kreditori i menadžeri su mu konstantno prijetili sa bankrotom. Sadašnji menadžment i UO pokušavali su da funkcionišu sa velikim naporom na najbolji mogući način kako bi održali klub. Uvijek sam želio investirati u BiH. Investicija u Cardiff, kao i u najveći klub u Bosni, imala je smisla. Uprava i Skupština kluba donijeli su novi Statut koji omogućuje investitorima da kontroliše prava u klubu. To je otvorilo vrata za moju investiciju."

Tan u intervjuu za Oslobođenje.ba. govorio i o dobrim i lošim stranama kluba, šta bi želio promijeniti, može li Sarajevo postati rezultatski najbolji klub na prostoru BiH, igračkom kadru, pojačanjima u zimskom prelaznom roku, akademiji talentovanih igrača...

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook