FOTO I VIDEO/ PRVI KONCERT NOVOG ŠOU PROGRAMA U SARAJEVSKOM KLUBU 'AG'

Pratite uživo reality 'Rock The Tube': Upoznajte bend Činčila i mladu kantautoricu Anitu Šunjić...

Arhiva14.11.13, 11:29h

U sarajevskom klubu AG ovog petka će svirati bendovi Voltera (Rudo), Logic Sistem Disorder (Banja Luka), Činčila (Sarajevo) i kantautorica Anita Šunjić (Mostar). Rock The Tube je zamišljen kao projekat u kojem je primarno sredstvo interakcije benda sa publikom internet

Cincila

Rock The Tube jedinstven je projekat Sarajevodiska zamišljen kao svojevrsni internet reality u kojem su prostor za predstavljanje i afirmisanje dobili manje poznati bendovi i muzičari iz Bosne i Hercegovine.

U sarajevskom klubu AG ovog petka će svirati bendovi Voltera (Rudo), Logic Sistem Disorder (Banja Luka), Činčila (Sarajevo) i kantautorica Anita Šunjić (Mostar). Rock The Tube je zamišljen kao projekat u kojem je primarno sredstvo interakcije benda sa publikom internet.

Živa svirka koja će se desiti u petak prilika je da se učesnici reality-ja promovišu i na ovaj način, te steknu simpatizere i novu publiku koja će im omogućiti veći broj internet pregleda uradaka sa kojima su stupili u takmičenje, a od kojih zavisi njihov konačni plasman.

Činčila je nastala dugogodišnjim prijateljstvom članova benda, kojeg sačinjavaju Vanja Solaković (vokal i tekstovi), Zlatan Hadžifejzović (gitara i vokal), Edin Baltić (bas gitara) i Ilian Nikolov (bubnjevi). Prvobitna ideja bila je da se pokrene projekat mješavine funk-punk-rock muzike koja bi bila pandan stvaralaštvu članova benda u domenu likovne umjetnosti.

Činčila je aktivno počela sa radom u martu 2012. godine i od tada redovno nastupa u Sarajevu i regionu, uz podršku i pozitivne reakcije publike.


Anita Šunjić bavi se muzikom od pete godine, kada je prvi put uzela gitaru u ruke i zaljubila se u zvuk i pjesmu. Bila je članica benda Venus  pet godina kao autorica, vokalistica i gitaristica.

Anita Šunjić

Venus je bend u kojem je napravila svoje prve korake kao profesionalna muzičarka nastupajući na brojnim festivalima i gostujući na televiziji. Nakon raspada benda, ostvaruje se njen san da postane kantautorica. Trenutno radi na samostalnom albumu, a Rock The Tube smatra izvrsnom prilikom za promociju svog autorskog rada.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook