AUDICIJA ZA GLUMICE, PLESAČE I MUZIČARE

Postavlja se mjuzikl 'Cabaret' u Sarajevu

Arhiva26.10.13, 15:33h

U toku pripreme za postavku čuvenog mjuzikla "Cabare" u Sarajevu; projekat će u 2014. realizirati Nadža Pušilo, Alma Ferović, Nenad Tešić i Jasmin Duraković Prve audicije za glumce, plesače i muzičare tokom naredne sedmice

cabaret liza minelliNakon velikog uspjeha prvom poslijeratnom bh. mjuziklu „Briljantin“, nastavlja se suradnja između bh. umjetnica Alme Ferović i Nadže Pušilo, uz muzički suport dirigenta Nenada Tešića. Njihov naredni projekat koji bit će postavka čuvenog mjuzikla „Cabaret“ na pozorišne daske u Sarajevu. Reditelj ovog mjuzikla bit će poznati bh. filmski autor i dramski pisac Jasmin Duraković, dok će koregorafski i muzički segment predstave postavljati Nadža Pušilo, Alma Ferović i Nenad Tešić.
Ova postavka „Cabaret“ mjuzikla radit će se prema istoimenom i kultnom filmu Boba Fossea u kojem su glavne uloge odigirali Lizza Minneli, Micheal York i Joel Grey ali i na na osnovu teatarskog mjuzikla Cabaret, Kandera i Ebba i I am a Camera Cristophera Isherwooda.
Danas je „Cabaret“ opće mjesto moderne kulture i nikada nije dosada postavljan u BiH.
Sarajevska postavka „Cabaret“ mjuzikla nastaje u potpuno nezavisnoj produkciji koju će voditi Bellarte, a najveći dio učesnika projekta bit će izabran putem audicija, koje će se od naredne sedmice početi organizirati u prostorijama iMTM-a.
Premijera mjuzikla je planirana na ljeto 2014. godine na nekoj od sceni sarajevskih umjetničkih scena.

AUDICIJA ZA GLUMCE, PLESAČE I MUZIČARE

Pozivamo sve zainteresirane na veliku audiciju za izbor glumaca, plesača i muzičara u projektu „Cabaret“ koji će se tokom 2014. godine realizirati u Sarajevu.

Traže se:

1. Glumci i pjevači – poziv je otvoren za sve (diplomirane glumce, studente akademija, pjevače, glumice iz nezavisnih i amaterskih skupina, talentirani početnici, itd.)
2. Plesači – poziv je otvoren za sve (profesionalne plesače, članove nezavisnih i ameterskih trupa, talentirane početnike, itd.)
3. Muzičari - poziv je otvoren za sve (diplomante muzičkih akademija, članove orkestara i drugih muzičkih grupa, talentirane pojedince, itd).

Svi kandidati treba da dostave sljedeće podatke:

1. Biografiju
2. Foto/video

Prijave slati na sljedeći mail: [email protected]

Termini za audiciju: 29.i 30.OKTOBAR (utorak i srijeda) te 01.NOVEMBAR (petak) od 14;00h do 18;00h u prostorijama INSTITUTA ZA MUZIKU,TEATAR I MULTIMEDIJU ulica ĆUMURIJA BR.6 (Između Hotela Central i Estrade) na prvom spratu.

Za muzički dio audicije kandidati trebaju pripremiti jednu pjesmu na engleskom jeziku po mogućnosti iz repertoara muzičkog teatra stilski sličnu songovima iz mjuzikla „Cabaret“. Za audiciju će biti obazbijeđen korepetitor. Molimo se svi kandidati da sa sobom ponesu notni zapis.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook