VIŠEGRAD/POTRAGA SE NASTAVLJA

Još uvijek nema ni traga nestalom dječaku Alenu Bukvi

Arhiva20.05.12, 09:10h

Potraga za troipogodišnjim dječakom Alenom Bukvom iz mjesta Kotuš kod Međeđe, kojem se od srijede gubi svaki trag, trajala je i jučer, ali istražitelji još nemaju nikakvih tragova koji bi usmjerili njihovu istragu - piše Dnevni avaz

Još uvijek nema ni traga dječaku Alenu Bukvi

U potragu su, kako saznaje Avaz, uključeni svi koji mogu pomoći, od komšija i policije do Specijalne jedinice MUP-a RS te radnika na zaštiti šuma. Igračka koja je u petak pronađena nedaleko od kuće, za koju je porodica potvrdila da je Alenova, nije mnogo pomogla.

Podsjećamo, dječak je nestao 16. maja ove godine oko 14.30 sati. Prilikom posjete ovoj porodici njegova majka Emina kazala nam je da na sebi nije imao ni odjeću ni obuću te da ga je izgubila iz vida nakon što je ušla u kuću da pripremi ručak. Kada je uočila da dječaka nema u dvorištu, gdje se uvijek igrao, porodica je, kazala nam je Emina, pretražila okolne šume, a u ranim jutarnjim satima narednog dana nestanak je prijavila policiji.

Dvanaest članova porodica Emine Bukva i njenog supruga Elzina Đedovića živi u jednoj kući u veoma teškim uvjetima. Svi žive od socijalne pomoći i dječijeg doplatka.

Iz CJB Istočno Sarajevo upućen je apel da svi koji imaju bilo kakva saznanja o nestanku ovog dječaka odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatan broj policije 122. Alen Bukva visok je oko 80 centimetara, ima dužu plavu kosu, plave oči i okruglo lice, te otežano komunicira zbog izraženog mucanja.

DEPO-BL!N/đk


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook