Marketing

RICH MEDIA FORMAT

 

Double Billboard
Cijena: 18 KM Dimenzija: 960 x 500px

Billboard kao većina velikih formata prikazuje se u vrhu stranica portala. Zbog svoje veličine, Double Billboard je više izložen i osjetljiviji nego inače. Korisnik ima mogučnost da klikom na x zatvori billboard u manje dimenzije. Mogući formati 960x500px (HTML5, video, flash, slike, gamead).

PagePeel Ad
Cijena: 30 KM Dimenzija: 300 x 169 (16:9)px
Format: Desktop 


Reklama se sastoji od dva dijela. Prvi dio predstavlja nenametljiv teaser, koji je smješten u desnom ili lijevom gornjem uglu portal,zbog toga se ne prekriva sadržaj. Interakcija s korisnikom je prelaz mišem preko površine. U slučaju video prelaza mišem video se proširi I zvuk se aktivira.


Trakica
Cijena: 30/520 KM CPM/CPD Dimenzija: 100% x 50px 
Format: Desktop, Tablet, Mobile


Oglas može biti fiksni ili u rotacjii i prikazuje preko cijele širine ekrana,prilagođava veličini zaslona i veličine otvorenog prozora; isporuka ili samostalno zatvaranje može biti ograničena na vrijeme. Mogučnost prikazivanja na mobilnim uređajima. Mogući formati 100% x 50px, kao i proširivanje na 100% x 300px prelazom miša (HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

ClickToPlay / Autoplay
Cijena: 10,50 KM Dimenzija: 300 x 250px 
Format: Desktop, Tablet, Mobile


Video oglas na poziciji banner-a koji se može reproducirati na zahtjev korisnika (klik) ili se aktivira automatski. Sljedeći klik na oglas usmjerava korisnike na landing page (stranica oglašivača).

 

Floater
Cijena: 30 KM Dimenzija: 500 x 500px 
Format: Desktop, Tablet, Mobile


Floater (pop-up) ad, korisniku se prikazuje na bilo kojoj poziciji pri ulasku na portal, uz prikrivanje sadržaja. Kada korisnik zatvori oglas on se smanji (teaser) i lebdi na rubu zaslona. To je omogućilo plasman interaktivnim sadržajem (HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

Roll Ad
Cijena: 16 KM Dimenzija: 300 x 250px 
Format: Desktop


Dinamični format oglasa koji sastoji se od dva dijela. Prvi dio je standardne veličine bannera koji poziva korisnika na interakciju, drugi je kad korisnik pređe mišem preko), banner se širi u većoj dimenziji koja omogućuje postavljanje interaktivnog sadržajem. Mogući formati 300x250px, 300x600px, 960x250px
(HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

Scroll Ad rubrika / tekst
Cijena: 24 KM / 30 KM Dimenzija: 859 x 250px 
Format: Desktop


Reklama je po dolasku korisnika na portal postvljena izvan njegovog vidokruga. Nakon sto korisnik uradi scroll mišem I kada se pomiče prema dnu stranice oglas dolazi u njegovom vidokrugu. Mogući formati 350 x 1000px, dinamični oglas, prelazom mišem preko videa aktivira se zvuk (HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

SlideStory Ad
Cijena: 12 KM Dimenzija: 300 x 600px 
Format: Desktop, Tablet, Mobile


Reklama omogućava spajanje raznih naprednih oglasa u jedan format koji kao cjelina priča jednu priču. (HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

Dinamični skin naslovna / rubrika
Cijena: 30/25; 520/390 KM CPM/CPD Dimenzija: 350 x 1000px 
Format: Desktop, Tablet, Mobile


Oglas koji pokriva područije pored sadržaja portala ("The Wall"). Dakle, korisnik nesmetano gleda sadržaj, a poruka oglašivača je uvijek u pratnji. Mogući formati 350 x 1000px, dinamični oglas, prelazom mišem preko videa aktivira se zvuk (HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

AdBreak LoadingSite / OnSite
Cijena: 100/50 KM Dimenzija: 
Format: Desktop, Tablet, Mobile


Full screen Ad, korisnik je prikazan u fullscreen modu kao sučelje za prijelaz između sadržaja i stranica na portal. To omogučava plasman interaktivnog sadržaja (HTML5, video, flash, slike, game ad).

 

Unistream VideoAd
Cijena: 30 KM Dimenzija: 871 x 540px
Format: Desktop 


Video oglas sa maksimalnom dužinom od 18 sekundi reprodukcije, prikazuje se iz bilo kojeg on-line sadržaja na portalu (bilo koji članak) umjestno naslove slike članka, na kraju reprodukcije oglas se automatski zatvara i nestaje.

 

Interscroller
Cijena: 25 KM Dimenzija: 640 x 960px
Format: Mobile 


Inline oglas koji pokazuje dijelove pozadine dok korisnik scroll-uje kroz sadržaj. S obzirom na to da je oglas konstantno u pozadini, korisnik može da srcoll-uje gore-dolje kako bi vidio cijeli oglas ili ga dodirnuti prstom i vidjeti kuda će ga odvesti.

 

Video background
Cijena: 30/25; 520/390 KM CPM/CPD Dimenzija: 1920 x 1080px 
Format: Desktop


Oglas koji pokriva kompletno područije pozadine portala. Dakle, korisnik nesmetano gleda sadržaj, a poruka oglašivača je uvijek u pratnji. Mogući format je 1920 x 1080, a "sigurnosna zona" 250px od vrha videa, odnosno 350px od lijeve i desne margine. (HTML5, video, flash, slike, gamead).

 

 životu BiH i regije, izgradivši kao svoju neprocjenjivu vrijednost povjerenje, vjerodostojnost i medijsku nazavisnost u javnom prostoru. 

Zato je danas DEPO Portal jedan od tri online medija sa najvećom lojalnošću svoje publike i rekordnim zadržavanjem publike u trajanju od 12-15 po korisniku dnevno.  Istovremeno, unutar grupacije DEPO razvijani su i drugi medijskih I kreativnih projekti što ga čine jedinstvenim na medijskom tržištu BiH. Tako u sastavu DEPO grupacije djeluje i portal BLIN Magazin sa sjedištem u Banja Luci, čime je osigurana medijska vidljivost u čitavoj BiH.


Rastući brand grupacije je DEPO TV/Zona, vodeća nezavisna digitalna platforma u BiH i na Balkanu, specijalizirana za promociju i distribuciju video sadržaja (digitalni video formati, tv i filmska produkcija). Tako je proteklih godina DEPO Zona, osim svoje tekuće video produkcije, promovirala i distribuirala mnoge popularne igrane sadržaje poput TV serija “Lud, zbunjen, normalan”, “Viza za budućnost”, “Dobrodošli u Orient Express”, “TRIP: Ta sjajna putovanja”, kao i filmove iz tekuće filmske produkcije u BiH i regionu. Trenutno je DEPO Zona u punom zamahu, radeći produkciju novih digitalnih video sadržaja (“Dobrodošli u Orient Express”,”TRIP: Ta sjajna putovanja”. “Balada o Pišonji i Žugi” i drugi), dok su DEPO Portal i prateći mediji u grupaciji efikasan promotivni alat ove digitalne video platforme.


Danas DEPO Portal, BLIN Magazin i digitalnu video platformu DEPO TV/Zona dnevno prati oko 120 000 korisnika i sa preko 350 000 pregleda svih vrsta sadržaja (tekst, foto, video), dok putem svih društvenih mreža naše grupacije imamo preko 200 000 vjernih pratilaca naših medija, sadržaja i projekata. Upravo ova multimedijalnost naše grupacije čini nas specifičnim i inovativnim na medijskom tržištu BiH.


Unutar grupacije DEPO djeluje i partnerska kablovska TV stanica CTV (Cinema TV), trenutno specijalizirna za emitiranje filmskih I igranih sadržaja, ali i sa planom da  u narednim godinama postane istinska fabrika domaćih tv, filmskih I digitalnih sadržaja. Također, kao partner u našoj grupaciji djeluje i Sarajevodisk, najstarija muzička kuća u BiH, koja se, osim muzičkog izdavaštva,posljednih godina nametnula i kao najozbiljnija koncertna agencija u Sarajevu I BiH.


Najveći kreativni potencijal DEPO čini naš produkcijski odjel specijaliziran za produkciju najzahtjevnijih digitalnih, tv I filmskih sadržaja. Danas je DEPO jedna od vodećih producentskih kuća u BiH i regiji, te je u vrlo kratkom periodu uspio producirati niz značajnih projekata ove vrste; od igranih filmova (Sevdah za