Odbio je primiti

SDA: Postupak Dodika prema ambasadorici Hohmann skandalozan i sramotan

Front13.06.19, 12:34h

SDA: Postupak Dodika prema ambasadorici Hohmann skandalozan i sramotan
Dodik ima obavezu predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine, i nema pravo da svoje lične frustracije provodi zloupotrebljavajući funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nanoseći štetu poziciji i ugledu zemlje

 

Stranka demokratske akcije (SDA) ocijenila je danas da je postupak predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika prema ambasadorici Njemačke u BiH Christiane Hohmann skandalozan i sramotan, te ne odražava stav građana BiH prema Njemačkoj koja je prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini.

 

-Dodik ima obavezu predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine, i nema pravo da svoje lične frustracije provodi zloupotrebljavajući funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nanoseći štetu poziciji i ugledu zemlje – saopćeno je iz SDA.

 

U saopćenju se navodi da ambasadorica Hohmann nijednim svojim postupkom nije iskazala nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini, niti bilo kojem od njenih naroda, te je predsjedavajući Predsjedništva BiH dužan primiti je u skladu s odgovornošću funkcije koju obnaša i u duhu dobrih odnosa između Njemačke i Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još