video/ o uspjesima i izlasku iz sjenke

Promovisan dokumentarni film 'Sjenke' autora Aladina Kavgića, priča o osobama sa invaliditetom

Ekran12.05.18, 19:04h

Promovisan dokumentarni film 'Sjenke' autora Aladina Kavgića, priča o osobama sa invaliditetom
Film koji inspiriše, djelo je 6 autora, od kojih su četvero osobe sa invaliditetom. Film govori o uspjesima i izlasku iz sjenke tri mlade žene sa invaliditetom, koje su ujedno i glavne akterke filma


 

Danas je u Multiplexu Ekran priređena promocija dokumentarnog filma „Sjenke“ autora Aladina Kavgića.


Film koji inspiriše, djelo je 6 autora, od kojih su četvero osobe sa invaliditetom. Film govori o uspjesima i izlasku iz sjenke tri mlade žene sa invaliditetom, koje su ujedno i glavne akterke filma.

 

Rad na filmu trajao je 6 mjeseci, a rađen je u okviru aktivnosti „Vaš glas, vaša priča“, koju finansira EU a provodi UNDP u BiH. Glavna poruka filma jeste da i osobe sa invaliditetom vode isti život, ali na različit način.

 

Film je sniman u četiri grada i to u Zenici, Tuzli, Zavidovićima i Kalesiji. 

 

Pogledajte trailer za film “Sjenke”.

 

 

– Priča o običnim, ali neobičnim djevojkama, ženama, koje pobjeđuju predrasude i pokazuju snagu života usprkos fizičkim barijerama. Poticaj za sve “obične” ljude kako se može stvarati i biti uspješan u životu, – stoji u pozivu na ovaj događaj, koji je objavilo Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

 

Režiser, snimatelj i montažer filma je Aladin Kavgić.

 

(zenicainfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!