Druga strana priče

Advokat otkriva: Zašto je poznati sarajevski stomatolog Senad Oručević pucao na braću Sulejmani?

Hronika16.03.18, 17:14h

Advokat otkriva: Zašto je poznati sarajevski stomatolog Senad Oručević pucao na braću Sulejmani?
Doktor se, navodi Pizović, pokušao skloniti u obližnje prodavnice, ali su one bile zaključane, te je ispalio hitac uvis

 

Senad Oručević (56), osumnjičen da je sinoć u sarajevskoj ulici Maršala Tita pucao na braću Muamera i Mustafu Sulejmanija, predat je danas Tužilaštvu KS, gdje će biti zadržan 24 sata, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

 

Advokat Senad Pizović za Dnevni avaz je rekao šta je njegov klijent, sarajevski stomatolog Oručević, ispričao u policiji.

 

- Radi se o klasičnoj nužnoj odbrani iz razloga što je šest lica napalo mog branjenika i to na način da su mu prvo tražili novac. On je to odbio, na šta su mu opsovali majku, on je jednog odgurnuo i povukao se. Stigli su ga kod buregdžinice "Forino" prijeteći mu da će ga ozlijediti, psujući mu majku. Uzvratio im je da je naoružan, za šta je imao odobrenje. Oni su se oglušili na to i opet ga napali, nakon čega je on izvadio pištolj uperio u vis kao znak upozorenja - kazao je Pizović.

 

Prema njegovim riječima, grupa mladića su potom krenuli na njega i jedan ga je pokušao udariti. Doktor se, navodi Pizović, pokušao skloniti u obližnje prodavnice, ali su one bile zaključane, te je ispalio hitac uvis.

 

- Oni i dalje nisu prestali sa napadima, te je bio prinuđen da puca i ispalio metak u pod pri čemu je metak ozlijedio u nogu jednog od njih. Zatim je moj branjenik krenuo prema najbližoj policiji, a to je FUP, gdje su ga dočekala tri policajaca i rekli da spusti oružje i legne na pod. Napadači su ga tu stigli i jedan ga je pred policajcima udario nogom u glavu u predjela oka - dodaje advokat Pizović.

 

Podsjećamo, u pucnjavi koja se sinoć u 18.50 sati dogodila u Titovoj ulici u centru Sarajeva lakše su povrijeđene dvije maloljetne osobe.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook