Užas u samom centru Sarajeva

Detalji pucnjave u Titovoj: Oručević pucao na braću Sulejmani, sve je eskaliralo kada su se sreli ispred BBI-a

Hronika15.03.18, 20:20h

Detalji pucnjave u Titovoj: Oručević pucao na braću Sulejmani, sve je eskaliralo kada su se sreli ispred BBI-a
Prema dosadašnjim rezultatima istrage, do pucnjave je došlo zbog velike netrpeljivosti između braće Sulejmani i Oručevića, koja je eskalirala večeras kada su se sreli ispred BBI centra

 

Nakon pucnjave koja se večeras nešto prije 19 sati dogodila u sarajevskoj ulici Maršala Tita, jedna osoba je uhapšena. Potvrđeno je ovo za Avaz.ba iz Operativnog centra MUP-a KS. 

 

- Naknadno je potvrđeno da su ranjene dvije osobe i trenutno se radi na utvrđivanju stepena povreda. Jedna osoba osumnjičena je da je upotrijebila vatreno oružje i lišena je slobode, te je pod kontrolom policijskih službenika - kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a KS. 


 
Kako nezvanično saznaje Avaz, jedno od povrijeđenih pogođeno je u nogu.  

 

Uviđaj je u toku. 

 

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, uhapšen je Senad Oručević. On je pucao na braću Muamera i Mustafu Sulejmanija, koji žive na Koševskom brdu. 

 

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, do pucnjave je došlo zbog velike netrpeljivosti između braće Sulejmani i Oručevića, koja je eskalirala večeras kada su se sreli ispred BBI centra. 

 

Oručević je potegao pištolj, te ispalio najmanje jedan hitac, koji je pogodio Muamera u nogu, a koji mu je prošao kroz nogu, odbio se o podlogu i pogodio Mustafu.

 

Na licu mjesta ostao je pištolj iz kojeg je pucao, a koji će biti poslan na balističko vještačenje.

 

Kako javlja MUP KS, dvojica povrijeđenih su maloljetnici.

 

O ovom događaju MUP KS je izvijestio ovako:

 

Dana 15.03.2018.godine u 18,50 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica. Izlaskom na lice mjesta konstatovano je da su povrijeđene dvije maloljetne osobe. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede. Pomenutog dana  u 18,55 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode O.S., rođen 1962.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i 362. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti i Nasilničko ponašanje). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN//mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook