Obrat u istrazi zločina u Butmiru

Uhapšena Nirma Esadović (25) iz Sarajeva: I djevojka učestvovala u pljački i ubistvu Nusreta Prljače?!

Hronika10.01.18, 16:46h

Uhapšena Nirma Esadović (25) iz Sarajeva: I djevojka učestvovala u pljački i ubistvu Nusreta Prljače?!
Prema navodima optužnice protiv Osmanovića i Keča, oni su, nakon što su detaljno isplanirali pljačku Prljače, sa kojim se Keč družio, a navodno su imali i intimne odnose, kobne večeri nesretnog muškarca najprije izudarali, a potom su ga ugušili stavivši mu jastuk na lice. Zatim su mu ukrali laptop i automobil, te pobjegli

 

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su, na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, pretresli stan u Stupskoj ulici u općini Ilidža, te uhapsili 25-godišnju Nirmu Esadović iz Sarajeva zbog ubistva Nusreta Prljače iz Butmira.

 

Zbog ovog ubistva trenutno se u Kantonalnom sudu u Sarajevu vodi postupak protiv Senada Keča i Muamera Osmanovića, koji su, prema optužnici, u novembru prošle godine, u njegovoj porodičnoj kući u Butmiru, opljačkali i ubili nesretnog Prljaču.

 

Istraga je, međutim, proširena i utvrđena je sumnja da je u njemu učestvovala i uhapšena Esadović, koja je danas predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Njoj se na teret stavlja krivično djelo ubistvo iz koristoljublja, potvrđeno je Faktoru iz te pravosudne institucije.

 

- Tužilac je odredio 24-satno zadržavanje za osumnjičenu, a nakon što je ispita, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv nje biti poduzete - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

 

Prema nezvaničnim informacijama, osim Nirme Esadović, sarajevski policajci priveli su još dvije mlađe djevojke, koje su salušane i, kako saznaje Faktor, bit će svjedoci u postupku.

 

Prema navodima optužnice protiv Osmanovića i Keča, oni su, nakon što su detaljno isplanirali pljačku Prljače, sa kojim se Keč družio, a navodno su imali i intimne odnose, kobne večeri nesretnog muškarca najprije izudarali, a potom su ga ugušili stavivši mu jastuk na lice. Zatim su mu ukrali laptop i automobil, te pobjegli.

 

Međutim, shvatili su da su ostavili mnogo tragova iza sebe, pa su se sa ukradenim autom vratili kako bi prikrili tragove zločina, ali tada ih je razotkrio policajac Elvir Husilović.

 

Kakvu ulogu u svemu je imala uhapšena djevojka zasad nije poznato.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook