VIDEO/KATASTROFA U HERCEGOVINI

Mostar: Tržni centar Bingo u potpunosti izgorio, šteta je totalna

Hronika22.04.17, 21:31h

Mostar: Tržni centar Bingo u potpunosti izgorio, šteta je totalna
U tržnom centru Bingo, a koji se nalazi u naselju Sutina, sa sjeverne strane Mostara malo poslije 20 sati izbio veliki požar koji još nije ugašen

 

Trgovački centru Bingo, na sjevernoj strani Mostara, u potpunosti  večeras je izgorio. Prema informacijama koje smo dobili od komandira Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, još uvijek je u toku gašenje vatre, ali štete su katastrofalne.

 

- Šteta je stopostotna, ništa se ne može spasiti. Cijela konstrukcija je već porušena i cijelo Bingo je uništen.- kazao je Petar Jurić,  komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

 

Jurić je kazao i da nije bilo stradalih, ali da je bilo opasnih situacija, eksplozija, te da ekipe na terenu i dalje gase vatru.

 

Kako su nam kazali na licu mjesta šteta nastala nakon požara je višemilionska, a izgorila je i sva roba koja se nalazila u objektu.

 

Kako  prva javila dopisnica za Avaz.ba, vatra je počela da bukti iz dijela u kojem se inače nalazi skladište ovog tržnog centra, a  na licu mjesta su se jedno vrijeme čule eksplozije.

 

 

bingo-u-plamenu

 

Iz Operativnog centra MUP-a HNK-a potvrdili su da u požaru nije bilo povrijeđenih i da su kupci i radnici evakuirani. 

 


Kako je za Avaz.ba kazao jedan od stanovnika Mostara koji se zadesio u hipermarketu Bingo požar se proširio u roku od 15 minuta. 

 

 

- Većina kupaca je iznenada osjetila dim, ali vrlo brzo su počeli izlaziti. Srećom niko nije stradao. Ovo je strašno. - kazao je jedan od građana Mostara.

 

(Avaz/Bljesak/DEPO Portal)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook