Uoči utakmica protiv Gibralatara i Albanije

Baždarević objavio spisak igrača i iznenadio mnoge

Sport16.03.17, 12:12h

Baždarević objavio spisak igrača i iznenadio mnoge
Selektor fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača za utakmice protiv Gibralatara i Albanije

 

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača na koje računa na utakmici kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara, 25. marta u Zenici te prijateljski susret sa selekcijom Albanije, tri dana kasnije u Elbasanu. Na spisku se nalaze 24 igrača, pozvani su golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;


odbrana: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović; vezni red: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić; napad: Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Milan Đurić.

 

Rezervni igrači su Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević.


U osvrtu na selekciju Gibraltara, Baždarević je kazao da svi očekuju laganu utakmicu, ali da će od igrača tražiti odgovornost i disciplinu.- Moramo biti izuzetno profesionalni, nastojati da igramo što bolje. Želimo da odradimo posao na najbolji mogući način i uzmemo ta tri boda  - kazao je Baždarević.U meču s Albancima, Bažadarević je najavio da može doći do izvjesnih izmjena u sistemu igre.Selektor je prokomentirao i izostanak sa spiska Emira Spahića.- On je  potreban reprezentaciji. Spahić je izuzetno važan i kvalitetan igrač. On nama treba, ali nema kluba i nije u trenažnom procesu. Vidjet ćemo šta će se dešavati u ovom periodu - rekao je Baždarević. On je dodao da će suspendovani reprezentativci, koji propuštaju susret s Gibraltarom, doći na okupljanje za prijateljski susret s Albanijom.Okupljanje reprezentacije planirano je  20. marta u Zenici. 

 

(FENA/md)

 

 

 

 


DEPO
KOMENTARI