Predsjedavajući Predsjedništva BiH poručio

Mladen Ivanić: Inzko je srozao sav svoj autoritet i tražim da se izvini, inače ću prekinuti...

Front11.01.17, 20:34h

Mladen Ivanić:  Inzko je srozao sav svoj autoritet i tražim da se izvini, inače ću prekinuti...
Navodeći da bi visoki predstavnik trebalo da čuva mir, Ivanić je konstatovao da se Incko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su proteklih dana mogle da se pročitaju uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom, ukoliko se on ne izvini za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio Republiku Srpsku i NDH.

 

"Inckova izjava jedna je od najgnusnijih koje smo mogli da čujemo od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH", rekao je Ivanić za Srnu i istakao da je zadatak visokog predstavnika da čuva Dejtonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je poredi sa NDH.

 

Navodeći da bi visoki predstavnik trebalo da čuva mir, Ivanić je konstatovao da se Incko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su proteklih dana mogle da se pročitaju uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

 

"Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njene stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta", upozorio je Ivanić. Ukoliko Incko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje ima sa njim bilo kakvu komunikaciju.

 

"Poređenjem Republike Srpske i NDH Incko je `srozao` sav autoritet. Ukoliko se ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije", zaključio je Ivanić.

 

Izjava visokog predstavnik u BiH Valentina Incka naišla na brojne osude srpskih zvaničnika.

 

"Za međunarodnu zajednicu postoji samo dejtonska Bosna i Hercegovina i Republika Srpska koja je dobila svoj legitimitet 21. novembra 1995. godine u Dejtonu. Ako bismo počeli slaviti 'praznike' kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosjetiti i da se slavi, recimo, 10. april, dan kada je osnovana Nezavisna Država Hrvatska (NDH). Mislim da to nikome ne pada na pamet i da treba gledati prema budućnosti, a ne prema prošlosti", rekao je Incko. 

 

 

(Nezavisne.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 


DEPO
KOMENTARI