VIDEO/ NASMIJTE SE UZ DOMAĆI HUMOR

Ekskluzivna premijera na DEPO ZONI: Počelo emitovanje prvih epizoda nove tv serije 'Dobrodošli u Orient Express'

Mediji03.03.16, 20:00h

Ekskluzivna premijera na DEPO ZONI: Počelo emitovanje prvih epizoda nove tv serije 'Dobrodošli u Orient Express'
Za serijom čija je digitalna premijera započela večeras na digitalnoj platformi DEPO ZONA vlada veliki interes i već je više od 1.200 gledalaca iz BiH, ali čitavog svijeta (Austrija, Njemačka, Kanada, SAD, Kanada, Švicarska, Slovenja, Hrvatska) izvršilo kupovinu prava na gledanje serijala

 

 

Večeras u 20 sati premijerno su startale sa emitiranjem prve dvije epizode domaće igrane TV serije „Dobrodošli u Orient Express“. Time je počela zvanična svjetska distribucija ove serije putem digitalne platforme DEPO ZONA u suradnji sa globalnim video servisom Vimeo.  


Ovo je prvi put u BiH, ali i čitavom regionu, da jedna velika igrana TV produkcija prvo emitiranje za publiku obezbijedi putem interneta, a što postaje u posljednju godinu-dvije sve više svjetska praksa.


Tako će publika putem DEPO ZONE u svakom dijelu svijeta moći gledati ovu novu humorističku seriju koja je oko sebe okupila vrhunsku glumačku ekipu iz BiH i regiona, kao filmske i tv umjetnike predvođene rediteljem projekta Jasminom Durakovićem.


Naredne dvije epizode DEPO ZONA počinje emitirati već u ponedeljak (7. mart), dok će peta i šesta epizoda sa distribucijom krenuti u naredni petak (11. mart). Tako će u brzom vremenskom periodu publika imati priliku vidjeti čitavu prvu sezonu ove serije, uz mogućnost nastavka snimanja i emtiranje serijala.

 

U nastavku pogledajte insert iz jedne od epizoda...

 


Uporedo sa svjetskom digitalnom premijerom, večeras se u Sarajevu, u poznatom klubu Atelje Figure, dešava i javno gledanje prve dvije epizode serije. Ovoj promociji prisustvuju glavni protogonisti serijala i dio ekipe te veliki broj gostiju iz javnog, kulturnog i privrednog života BiH.  


Osim tv serije, u klubu Atelje Figure promovira se i orginalna pjesma koju kao temu serije izvode Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera, a za koju su tekst i aranžman napravili Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić.


Gosti će uživati u proizvodima koje će prezentovati partner serijala, uspješna bh. kompanija KLAS dd Sarajevo, te u domaćim vinima Vinarije Hercegovina Produkt i okusima vrhunskih rakija koje zastupa kompanija WB Logic.     

 

Glavni junaci ove serije su sarajevski hotelijer Sudo (Mirvad Kurić) i turistički radnik Hoki (Emir Hadžihafizbegović) u borbi za opstanak u vremenu socijalne krize. Pored ove dvojice izuzetnih glumaca, u seriji velike uloge igraju: Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Andrea Aković, Haris Burina, Slaven Knezović, Klara Mučibabić, Edhem Husić, Armin Omerović, Staša Dukić, Nedim Malkočević i mnogi drugi. Serija se radi po ideji i u režiji Jasmina Durakovića, pokretača hit tv projekta „Viza za budućnost", „Poziivna geografija" i „Lud, zbunjen normalan".

 

Scenario potpisuje Dževad Hadžić, direktor fotografije je jedan od najboljih bh. snimatelja i fotografa Šahin Šišić, scenografiju je radila Maja Cerić, a kostimografiju Belma Žiško.

 

Za serijom čija je digitalna premijera započela večeras na digitalnoj platformi DEPO ZONA vlada veliki interes i već je više od 1.200 gledalaca iz BiH, ali čitavog svijeta (Austrija, Njemačka, Kanada, SAD, Kanada, Švicarska, Slovenja, Hrvatska) izvršilo kupovinu prava na gledanje serijala u predprodaji.

 

Od večeras cijena gledanja jedne epizode iznosi 0.99 eura (1,94 KM), dok će opcija gledanja čitavog paketa od 6 epizoda u periodu od mjesec dana koštati samo 2.99 eura (5,85 KM).

Gledajte na DEPO ZONI ili  direktno putem video servisa VIMEO

orient-express-3dan10

 

Budite aktivni sudionik novog vremena i mogućnosti, a ekipa serije „Dobrodošli u Orient Express“ obećava atraktivnu TV zabavu za čitavu porodicu!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook