VIDEO/ OTVORENO U INTERVIEW20

Mehmed Baždarević otkrio Saneli Prašović uoči meča s Izraelom: Moramo biti zabrinuti, jer nam igrači...

Sport21.05.15, 11:36h

Mehmed Baždarević otkrio Saneli Prašović uoči meča s Izraelom:  Moramo biti zabrinuti, jer nam igrači...
U juče emitovanom specijalnom sportskom izdanju emisije Interview20 u programu BHT1, gost je bio selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević

 

U emisiji INTERVIEW20 selektor Mehmed Baždarević je govorio o igračkoj karijeri te se osvrnuo i na vrijeme igranja u tadašnjoj jugoslovenskoj reprezentaciji, naglasivši da je za sve selekcije bivše Jugoslavije imao 109 nastupa.

 

"To je period o kojem ja govorim sa puno emocija i ljubavi", rekao je Meša Baždarević te dodao da se nada da će sada i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine doživjeti isto ono što je kao igrač doživio sa reprezentacijom Jugoslavije.

 

Na pitanje urednice Sanele Prašović Gadžo da li je i danas u kontaktu sa suigračima iz tog prijeratnog perioda, Baždarević je odgovirio da jeste, te otkrio da često kontaktira sa Zlatkom Vujovićem, Draganom Stojkovićem Piksijem, Dejanom Savičevićem, Srećkom Katanecom, Mitrom Mrkelom...


"Naš zajednički život se zaustavio raspadom bivše Jugoslavije i te selekcije, međutim mi danas imamo zajedničkih tema", naglasio je Baždarević te dodao da su oni zajedno doživjeli mnogo lijepih trenutaka i da i danas imaju o čemu da razgovaraju. Baždarević je kazao i da sa starom ekipom iz jugoslovenske reprezentacije ima još uvijek tema i mnogo neispričanih priča, jer su oni zajedno doživjeli svjetska prvenstva, evropska prvenstva - i poraze i velike stvari - te se često u razgovorima vrate na ono što je bilo lijepo u svemu tome.

 

Selektor nogometne reprezentacije BIH Mehmed Baždarević u emisiji INTERVIEW20 na BHT1 pojasnio je i stanje u nogometnoj reprezentaciji BIH naglašavajući da se stvari moraju postavito pravilno.

 

"Mislim da je važno da reprezentacija funkcioniše po redoslijedu. Zna se šta je zadatak igrača, zna se šta je zadatak Stručnog štaba, uposlenih u Nogometnom savezu. Mi moramo da funkcionišemo kao jedna familija", rekao je Baždarević te dodao da otkako je on tu, sve se odvija u najboljem redu.

 

"Ja nastojim da ih čujem, da ih saslušam, da prepoznam njihova osjećanja, da znam šta ih muči, kada su u formi, kada nisu u formi i nastojimo da tražimo prava rješenja koja su za nas sve", rekao je Meša Baždarević te naglasio da o onome šta se prije događalo ne želi da govori, posebice jer je tu riječ o njegovim iskrenim prijateljima. Selektor Baždarević je potom istaknuo da dok je on selektor reprezentacije znat će se šta je Stručni štab i šta su igrači, ali znat će se i da svi zajedno moraju da rade.

 

Naravno, tema koja najviše zaokuplja pažnju sportske javnosti ovih dana je svakako predstojeća utakmica bh. reprezentacije protiv selekcije Izraela. Urednica Sanela Prašović Gadžo je pitala selektora na koji način će BiH pobijediti Izrael:

 

"Teško, ali ćemo pobijediti jer mi to možemo. Ja vjerujem igračima i ako oni vjeruju sebi u ono što mogu da daju onda ćemo pobjediti", naglasio je Baždarević te dodao da reprezentacija Izraela zaslužuje svaki respekt, međutim selektor je mišljenja da naš tim ima kvalitet i da sada to mora pokazati na terenu.

 

Baždarević je otkrio i da bi želio da rezultat u meču protiv Izraela bude 1:0 za bh. reprezenatciju u 93. minuti sudijske nadoknade.

 

Na pitanje da li je zabrinut što trenutno nekoliko bh. reprezentativaca u svojim klubovima sjedi na klupi umjesto da igra na terenu, Baždarević je rekao:

 

"Moramo biti zabrinuti. Najljepše je bilo unazad godinu, godinu i pol dana kada je 25 reprezentativaca igralo i kada su bili u velikoj formi i u dobrim klubovima, tako da niko nije morao čak ni da prati njihovu formu."

 

Selektor je otvoreno priznao i da je posebice zabrinut jer misli da bh. reprezentativci zaslužuju da igraju. "Ja se ne bih sada stavljao u poziciju trenera Manchester Cityja, ali mislim da Edin Džeko zaslužuje da igra u Manchester Cityju koliko i drugi igrači tog kluba", naglasio je Baždarević.


Spoecijalno sportsko izdanje emisije Inteview20 u cjelosti možete pogledati ispod:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook