Podsjećanje na prošlogodišnje demonstracije

Svi na protestnu šetnju 7. februara: 'Zahtjevi građana ostali su mrtvo slovo na papiru!'

Front03.02.15, 21:23h

Svi na protestnu šetnju 7. februara: 'Zahtjevi građana ostali su mrtvo slovo na papiru!'
Vijeće u saopćenju za javnost navodi da se sva “korist od vlasti za vlast” u prošloj godini ogleda u sanaciji štete koja je nanesena zgradama Općine Centar u Sarajevu i Arhivu BiH u zgradi Predsjedništva, da je potrošeno oko devet miliona KM, preko osam miliona za bijelu zgradu i preko 400.000 KM za Arhiv BiH

 

Vijeće građana u BiH poziva bh. građane da se 7. februara u ”pet do 12” priključe podsjećanju na prošlogodišnje proteste, da u svim gradovima BiH na isti način, mirnom protestnom šetnjom, iskažu vlastima nezadovoljstvo teškom ekonomsko-socijalnom situacijom u državi.

 

Vijeće u saopćenju za javnost navodi da se sva “korist od vlasti za vlast” u prošloj godini ogleda u sanaciji štete koja je nanesena zgradama Općine Centar u Sarajevu i Arhivu BiH u zgradi Predsjedništva, da je potrošeno oko devet miliona KM, preko osam miliona za bijelu zgradu i preko 400.000 KM za Arhiv BiH.

 

Naravno, kako navode, sva sredstva su iz budžeta i bez raspisivanja javnog poziva za izvođače.

 

”Zahtjevi građana o poboljšanju socijalnog i ekonomskog stanja ostali su mrtvo slovo na papiru. Ni godinu poslije nemamo saznanja o tome ko je odgovoran za štete, ko je zapalio zgrade, Arhiv BiH, ko je odgovoran, saopćeno je iz Vijeća građana u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook