OPOMENA PRED TUŽBU ZA DEPO PORTAL

Tražimo da demantujete sve vaše navode koji se odnose na gospodina Asafa Bečirovića

Hronika20.10.14, 14:35h

Tražimo da demantujete sve vaše navode koji se odnose na gospodina Asafa Bečirovića
Povodom objavljivanja predizbornog intervjua sa federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukanom Helezom pod naslovom „Da nisam ovakav, zbog medijskih tajkuna, kriminalaca i baraba, i ja i moja porodica davno bismo nastradali“, na adresu DEPO Portala stigla je Opomena pred tužbu, koju je uputio Asaf Bečirović zastupan po punomoćniku Muji Gecu, advokatu iz Sarajeva. U skladu sa zakonom i Kodeksom za štampu i online medije BiH, Opomenu pred tužbu javno objavljujemo

 

Poštovani,


U skladu sa ovlaštenjima gospodina Asafa Bečirovića iz Sarajeva tražimo da javno demantujete vaše neistinite navode koje ste objavili javnosti dana 24. 09. 2014. godine, kada ste objavili intervju sa gpospodinom Zukanom Helzom pod naslovom "Da nisam ovakav, zbog medijskih tajkuna, kriminalaca i baraba, i ja i moja porodica davno bismo nastradali“.


Naime, u intervjuu pod naprijed navedenim naslovom, sa gospdinom Helezom, između ostalog ste objavili sljedeće: "Jedan blago retardirani Asaf Bečirović. Ko god sa  njim da se pozdravi, vidjeće da ima blagu retardaciju".


Obzirom da su svi vaši navodi koji se odnose na Asafa Bečirovića potpuno neistiniti, neutemeljeni, i uvredljivog sadržaja te su isti imenovanom i njegovoj porodici nanijeli nematerijalnu štetu koja se ogleda u povredi ugleda i časti, slobodi i prava ličnosti koja je za posljedicu imala pretrpljene duševne bolove Bečirovića i njegove porodice.


Shodno navedenom tražimo da javno demantujete sve vaše navode koje se odnose na gospodina Asafa Bečirovića, u roku od 15 dana od prijema ove opomene pred tužbu.
U protivnom smo prinuđeni da naša prava ostvarimo putem nadležnog suda kao i naknadu nematerijalne štete.


Dužan sam Vas upozoriti na okolnosti da će ostvarivanje vaših prava sudskim putem stvoriti nepotrebne troškove vezane za plaćanje sudskih troškova i naknada za rad advokata (po potrebi i vještaka), koji se u slučaju objave demanta vaših neistinitih navoda u ostavljenom roku mogu izbjeći.

 

 

Bečirović Asaf po punomoćniku

 

advokat Mujo Gec

 

opomena-pred-tuzbu

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook