SEKSISTIČKI KOMENTARI 'PLJUŠTE' U NARODNOJ SKUPŠTINI RS

Poslanik SDS-a kolegicama: 'Ženama se i gleda u noge!'

Front14.06.14, 11:44h

Poslanik SDS-a kolegicama: 'Ženama se i gleda u noge!'
Posebno zasjedanje Narodne skupštine RS i drugog dana rada karakterišu oštre riječi i optužbe premijerke RS-a Željke Cvijanović i opozicije te napuštanje sjednice poslanica i ministrica, zbog, kako tvrde, vrijeđanja na spolnoj osnovi.

 

 

Cvijanović je zatražila od predsjednika entitetskog parlamenta Igora Radojičića da, kako je rekla, zaštiti ministrice i poslanice kojima se dobacuje i s tim u vezi i  izvinjenje poslanika SDS-a Miladina Stanića, jer je, navodno, rekao da se "ženama i gleda u noge“.



Sva ova rasprava bila je u vezi s čizmama bijele boje koje tokom posjete poplavljenim dijelovima Bijeljine nosila Cvijanović, a koje opozicija već duže vrijeme pominje u svojim kritikama.



Premijerka RS-a je kazala i da ne želi da joj prilazi nijedan poslanik, kao što je jučer bio slučaj tokom posebnog skupštinskog zasjedanja te navela da Radojičić, kao predsjednik parlamenta to ne bi trebalo da toleriše tokom trajanja diskusije.



Reagujući na ove primjedbe, Radojičić je rekao da on vodi sjednicu parlamenta na način kako to radi i da se to ne mora sviđati premijerki, kao što se, kazao, ne sviđa i nekim drugima odavno.



Međutim, sve ovo izazvalo je još brojnije replike i optužbe opozicionih i poslanika vladajuće stranke.



Na kraju je, da bi smirio uzavrelu raspravu, Radojičić dao polusatnu pauzu.



Sve ovo pokazuje da zasjedanje NSRS, umjesto u donošenju konkretnih mjera za pomoć poplavljenom stanovništvu, protiče u jalovim međusobnim svađama koliko je i šta ko uradilo tokom majskih poplava.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook