PRODUKCIJA I SCENARISTA SERIJE 'LUD, ZBUNJEN, NORMALAN' PRIPREMAJU TUŽBE

Šokirani smo bahatošću Milana Pavlovića, on nema pravo na korištenje lika Dine Mehmeda Mujkića!

Arhiva14.10.13, 12:12h

Produkcija FIST i bh. scenarista Feđa Isović, nakon jučerašnjeg pisanja DEPO Portala, reaguju na zloupotrebu lika iz serije 'Lud, zbunjen, normalan', kojeg je glumac Milan Pavlović iskoristio za novu pozorišnu predstavu

Feđa Isović/ Foto: AnadolijaNakon jučernje informacije koju su objavili pojedini hrvatski mediji, kao i DEPO Portal, da ekipa okupljena oko Sarajevskog AltTeatra, daleko od očiji sarajevske javnosti, u Istri, priprema pozorišnu parodiju "Dino Food Eliminator" koja se naslanja na "život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića", poznatog junaka najgledanije serije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj "Lud, zbunjen, normalan", uslijedile su reakcije produkcije FiST i scenariste Feđe Isovića.

- Niko nas nije konsultovao niti smo sa Milanom Pavlovićem, niti sa producentom predstave, imali bilo kakve razgovore na tu temu. Iznenađeni smo pisanjem medija, i ja kao scenarista, i Davor Pušić kao producent, tim prije što su svi glumci koji su angažovani, ili su bili angažovani na projektu 'Lud, zbunjen, normalan', pa tako i Milan Pavlović, potpisali ugovore kojima se zabranjuje dalje eksploatisanje, u bilo kom obliku, likova iz serije, pojašnjava za DEPO Portal scenarista Feđa Isović.  

Život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića

FEĐA ISOVIĆ: "Svi glumci koji su angažovani, ili su bili angažovani na projektu 'Lud, zbunjen, normalan', pa tako i Milan Pavlović, potpisali su ugovore kojima se zabranjuje dalje eksploatisanje, u bilo kom obliku, likova iz serije."

On dodaje i da se, čak i da ugovori ne sadrže član o zabrani eksploatacije likova, bilo kakva dalja upotreba ili adaptacija serije ne može raditi bez saglasnosti njenih autora.

- Valjda je to jasno svima, ili bi tako bar trebalo biti... No kako je situacija drugačija, naš advokat je već danas otkucao opomene pred tužbu, koje će biti dostavljene kako Milanu Pavloviću i producentu predstave, tako i svim dvoranama u kojima je predviđeno njeno izvođenje, naglašava Isović te za kraj konstatuje:

- Šokirani smo bahatošću Milana Pavlovića i njegove teatarske trupe!

Podsjećamo, predstava" Dino Food Eliminator" prati sudbinu Dine Mehmeda Mujkića i njegove dogodovštine nakon što je u serijalu "Lud, zbunjen, normalan" "umro" jer se prejeo, a premijera predstave zakazana je za 21. oktobar u Poreču.

VEZANI TEKST: MILAN PAVLOVIĆ VASKRSNUO LIK IZ SERIJE 'LUD ZBUNJEN NORMALAN': Život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića - od luzera do vjenčanja sa Severinom   

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook