MILAN PAVLOVIĆ VASKRSNUO LIK IZ SERIJE 'LUD ZBUNJEN NORMALAN'

Život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića - od luzera do vjenčanja sa Severinom

Arhiva13.10.13, 10:39h

Predstava prati sudbinu simpatično glupavog Dine i njegove dogodovštine nakon što je "umro" jer se prejeo! Komične situacije u koje upada samo su dio njegovog nevjerovatnog putešestvija od luzera do ispunjenja životnog sna da oženi Severinu, što mu na kraju i polazi za rukom

Život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića Parodija "Dino Food Eliminator" je predstava Sarajevskog AltTeatra i naslonjena je na "život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića", poznatog junaka najgledanije serije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj "Lud, Zbunjen,  Normalan" i njegove otkačene tročlane porodice Fazlinovića.

Predstava prati sudbinu simpatično glupavog Dine i njegove dogodovštine nakon što je "umro" jer se prejeo! Komične situacije u koje upada samo su dio njegovog nevjerovatnog putešestvija od luzera do ispunjenja životnog sna da oženi Severinu, što mu na kraju i polazi za rukom, piše portal regionalexpress.hr.

Ali, nije kome je namijenjeno, nego kome je suđeno; kad svi sretni dočekaju dan vjenčanja sa Severinom, sudbina upliće svoje prste i cijuelu priču odvodi u potpuno neočekivani kraj.

Muzičko-koreografske sekvence daju poseban šarm ovoj predstavi i zajedno sa izvanrednom glumačkom ekipom, Milan Pavlović (Dino), Haris Gigo Aljević (Dinina majka), Slaven Vidak (Dinin otac) i Staša Dukić (Dinina sestra) sasvim sigurno će vam nabaciti osmijeh na lice, jer junaci iz predstave na sebi svojstven način neskriveno komentiraju aktuelne teme i situacije iz svakodnevnog života!

Pretpremijera predstave zakazana je za 21. oktobar u Poreču u 20 sati, u Dvorani POU, dok će građani Buzeta imati priliku gledati premijeru 22. oktobra, također u  Dvorani POU od 20 sati.

Nakon toga predstava gostuje u Labinu (Kino dvorana) 23. oktobra, da bi istarska turneja završila sa Umagom, dan kasnije.
 
Predstava će potom gostovati i u Puli, u Istarskom narodnom kazalištu 11. novembra, a najvjerojatnije i u Rovinju 12. novembra.

Za sada nije poznato gdje će se i da li će se uopšte ova predstava izvoditi u Sarajevu i BiH, kao što nije sasvim jasno ni da li je Milan Pavlović dobio autorsko pravo na dalje eksploatisanje lika Dine Mehmeda Mujkića od produkcije FIST i scenariste Feđe Isovića?!    

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook