MILORAD DODIK

Nisam portparol Slobodana Stankovića, ali njegova je sloboda da s novcem radi šta hoće

Arhiva26.03.13, 14:33h

Ističući da on nije portparol Stankovića, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je vlasnik "Integrala“ vjerovatno imao neku dobit tog preduzeća "koju može da podigne i raspolaže s njom na način kako on misli da to treba da uradi“

Milorad Dodik naslPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije želio da kometira slučaj Slobodana Stankovića, vlasnika preduzeća "Integral Inžinjering“ iz Laktaša u čijem automobilu su u nedjelju na graničnom prijelazu Stara Gradiška, hrvatski policajci uočili veći iznos novca, koji nije prijavio carini, niti policiji prilikom prelaska državne granice BiH s Hrvatskom.

Ističući da on nije portparol Stankovića, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je vlasnik "Integrala“ vjerovatno imao neku dobit tog preduzeća "koju može da podigne i raspolaže s njom na način kako on misli da to treba da uradi“.

- U RS postoje zakoni koji dozvoljavaju da svako raspolaže s dobiti slobodno i svako može da koristi tu vrstu slobode, ali ne vidim razlog zašto bi ja morao da komentarišem taj događaj - naveo je Dodik i dodao da je to "čista poslovna aktivnost Stankovića“.

Nije se, kaže, ni čuo s njim, ali ga poznaje i misli da se radi o "važnom privredniku, koji ostvaruje dobre poslovne rezultate i njegova je sloboda da, ako je novac legitiman i legalan, s njim radi što hoće“.

Stankoviću su pripadnici hrvatske carine i Policijske uprave, na prijelazu Stara Gradiška, u nedjelju oko 17 sati, pronašli u automobilu oko 450.000 eura, koje nije prijavio ni carini ni policiji.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić kazala je da će protiv njega biti predložena optužnica Inspektoratu Hrvatske, zbog prekršaja iz Zakona o deviznom poslovanju.

- Svaka osoba, prilikom prelaska državne granice, s većim iznosom novca, obavezna je to prijaviti carinicima, a mora posjedovati i odgovarajuću dokumentaciju - pojasnila je Nujić i nije saopćila o kolikoj svoti novca je riječ, kao ni identitet privedene osobe.

U reagiranju Stanković je rekao da je istina da je, “kao privatna osoba u banci u Banjoj Luci podigao zakonito zarađenu dividendu u namjeri da je upotrijebi za širenje posla u Srbiji”.

- Potvrdu o porijeklu novca trebalo je da, kako nalaže zakon, priložim tamo gdje novac i ulažem, dakle u Srbiji. Međutim, policija na hrvatskoj granici odlučila je da provede provjeru porijekla novca nakon čega će novac biti vraćen vlasniku - rekao je Stanković.

Tvrdi da je to normalna procedura i da je “riječ o medijskoj manipulaciji, jer u tom slučaju nema počinjenog krivičnog djela”.

(FENA/md)

VEZANI TEKST: VLASNIK 'INTEGRAL INŽENJERINGA' TVRDI DA NIJE PREKRŠIO ZAKON: Dodikovom saradniku Slobodanu Stankoviću hrvatska policija na granici zaplijenila 460.000 eura u gotovini


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook