DVIJE SREDNJOŠKOLKE IZ SARAJEVA NESTALE PRIJE DVA DANA

Berina Selimović i Amila Balihodžić viđene u Konjicu, pobjegle od kuće zbog loših ocjena?

Arhiva08.12.11, 11:48h

Petnaestogodišnje djevojčice iz Sarajeva Berina Selimović i Amila Balihodžić, učenice Gimnazije Obala, nestale su prije dva dana. Sve eventualne informacije javite na broj 062 375 200. Prema posljednjim nezvaničnim informacijama danas oko 11 sati su viđene u Konjicu. Pretpostavlja se da su zbog loših ocjena pobjegle od kuće

Berina Selimović i Amila Balihodžić/ Avaz

Kako je za jedan bh. portal rekla Amilina majka, Dalida, razgovarala je sa ženom iz Konjica koja joj je rekla da su joj Amila i Berina danas oko 11 sati pokušale prodati jaknu, a u 13.30 sati su viđene na stanici u ovom gradu.

Amila je, naime, i prije bježala od kuće, a prošli put je pronađena kod svog momka u Širokom Brijegu.

Po iskazu Berininog oca, ona je iz kuće uzela neke stvari prije no što je otišla, a posljednja informacija o njoj je da je od kuće otišla s prijateljicom Amilom.

Njen otac je nestanak prijavio policiji, a mobitel koji je Berina ponijela sa sobom još uvijek je nedostupan.

Ovo je apel njenog oca Samira Selimovića: Molim sve Berinine prijatelje koji imaju bilo kakvu informaciju gdje bi se Berina trenutno mogla nalaziti, da se jave na broj 062 375 200. Veoma je važno i hitno, napisao je na svom Facebook profilu njen otac Samir Selimović.

Portparol MUP-a KS Irfan Nefić kazao je za DEPO PORTAL da su otac Berine Selimović i očuh Amile Balihodžić jutros u 10 sati prijavili nestanak djevojčica. One su, kako nam je rečeno, zadnji put u Sarajevu viđene jučer u 8.15 sati na Trgu nezavisnosti 21 i 23. 

Roditelji nestalih djevojčica zamolili su sve građane da sve informacije prijave policiji ili na broj telefona Berininog oca Samira 062/375-200 ili Amiline majke Dalide na 062/ 006-626.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!