FOTO I VIDEO/ HUMANOST NA DJELU

Vatrogasci i policajci odbili pomoći, pa prolaznici sami izvlačili psa iz hladne Miljacke

Arhiva05.12.11, 17:40h

Iako su uzaludno upomoć pozvali vatrogasce i policiju, grupa građana Sarajeva, prije dva dana je vlastitim naporima izvukla dvomjesečnog psa iz nabujale i hladne Miljacke. Pogledajte fotografije i video snimak s lica mjesta!

Spašavanje šteneta iz Miljacke

Prije dva dana su u centru Sarajeva, tačnije kod zgrade Papagajka, prolaznici čuli 'zapomaganje' dvomjesečnog šteneta koje se nekim načinom našlo u hladnoj Miljacki. Začuvši cviljenje ubrzo se na istoj lokaciji okupilo još nekoliko zabrinutih građana, no niko od njih u tom momentu nije imao odgovor na to kako što brže psića izvući iz vode.

Ipak, građani su nakon određenih napora, uspjeli spasiti prestravljenog psa što je svakako pohvalan gest posebno nakon što smo u posljednje zasuti užasnim prizorima zlostavljanja životinja u glavnom gradu BiH, ali i ostatku države.

Spašavanje šteneta iz Miljacke

- Kontaktirali smo Vatrogasnu brigadu KS, MUP KS, PU Stari grad, sve uzalud, SOS udruženje za zaštitu životinja koji su bili nemoćni po tom pitanju. Jedini koji su se odazvali pozivu u izvlačenju malog psa iz Miljacke je Gorska služba spašavanja KS na čelu sa Adnanom Podžom. Bez obzira što smo uspjeli izvaditi psa prije dolaska GSP-KS, Adnan Podžo je došao da vidi gdje se to dogodilo i zašto smo ga zvali. Sve gore navedene institucije koje smo kontaktirali za pomoć su nas drskoodbile, a neke i prijetile da ih više ne zovemo zbog takvih stvari, stoji u pismu koje je zajedno sa fotografijama i video snimkom poslala čitateljka DEPO Portala.

Građani koji su bili na licu mjesta izrazili su veliku zahvalnost gospodinu Podži, a u video snimku ispod možete vidjeti izvlačenje psa iz Miljacke. Kako je izjavio gospodin koji je izvukao psa, štene je sklonjeno s ulice i sad se nalazi na sigurnom.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ E Murić)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook