PODIJELI NA:

14.07.17, 11:51h

Soul perfekcija u dvije verzije: 'Noć i dan' - najavna pjesma s novog albuma Elvira Bandića Bande

Muzičar Elvir Bandić objavio je singl i spot pod nazivom „Noć i dan“! Riječ je o dugo očekivanom prvom singlu s novog albuma koji će svjetlo dana ugledati krajem ove godine.


Elvir Bandić Banda je bosanskohercegovački kantautor i muzički producent. Objavio je dva studijska albuma: “Slobodan” (2003.) za srbijansku izdavačku kuću PGP i “Sevdah Live” (2014.) kao član grupe Sarajevo Jazz Guerilla.


Prisutan već 20 godina na muzičkoj sceni, ovaj pjevač i autor muzike za filmove, pozorišta, videoigre i reklame poznat je po interpretacijama jazz, pop i rock standarda.

 

No, s odličnim, profinjenim soul-pop singlom „Noć i dan“ Elvir se okreće autorskom stvaralaštvu. Pjesmu za čiju se produkciju, stihove i aranžman u potpunosti pobrinuo sam autor prati i originalan animirani spot u režiji Berina Tuzlića. Ova pjesma najava je i saradnje sa zagrebačkom izdavačkom kućom Menart.


"Noć i dan", MENART 2017.
Reditelj spota: Berin Tuzlić / Muzika, tekst, aranžman: Elvir Bandić


- Ova pjesma donosi priču o dvoje mladih ljudi koji traže recept za zajednički život te poslije neuspješnih pokušaja pronalaze dimenziju u kojoj mogu funkcionirati kao jedno, kaže Elvir o svojoj pjesmi i njenoj tematici.

 

Kako je pjesma odlično prihvaćena u regiji, danas je objavljen i novi spot s novim aranžmanom kompozicije, snimljen uživo u studiju, a potpisuje ga Miralem Smajlović sa snimateljima Midhatom Mujkićem i Almirom Čauševićem.

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!