PODIJELI NA:

22.06.17, 23:24h

Kad padnu mostovi KOMUNA feat Kiki, Tifa, Zele, Toni & Predin

 

Pjesma „Kad padnu mostovi“ prvi je singl novog benda „Komuna“ koji pored osnivača Mirka Šenkovskog Geronima čine virtuozi na gitarama Dragomir Herendić Dragianni i Emir Hot, klavijaturista Igor Matković iz „Crvene jabuke“, bas gitara Zvijezdan Marjanović koji nastupa sa Matijom Dedićem, te bubnjar Damir Bumbar Sinanović iz „Bolera“. 


Na njihovom prvom singlu gostuju velika regionalna muzička imena Kiki Lesendrić, Mladen Vojičić Tifa, Sead Zele Lipovača, Toni Janković i Zoran Predin. Produkciju pjesme potpisuje jedan od najboljih rock producenata u regiji Dejan Orešković. Mastering je rađen u studiju "Metropolis" u Londonu, a radio ga je John Davis, producent koji inače radi sa grupom „U2“.


Spot potpisuje reditelj Mario Šulina i njegova produkcija „Nova“, koji su na terenu tokom snimanja imali veliku pomoć  Dalibora Mrdića iz „Invenio filmsa“ i Samira Geke.


- Odlučili smo se za ove muzičke goste, jer pjesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima i osjetio sam potrebu da to sa nama kažu ljudi sa autoritetom bez mrlje u životu i karijeri. Spot je s namjerom urađen sa jednom apokaliptično upozoravajućom porukom dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali, također, i sa nadom u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i cijelog čovječanstva općenito - kaže Šenkovski koji dodaje da je prvi album „Komune“ već na pola urađen.Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!