PODIJELI NA:

06.03.17, 15:50h

Senke nad Balkanom TRAILER

 

Nakon filma i serije "Montevideo", Dragan Bjelogrlić predstavlja novu domaću seriju - "Senke nad Balkanom" čiju će prvu sezonu publika od jeseni gledati na Radio-televiziji Srbije! Dok je izvjesno da će serija imati tri sezone, tačan datum premijere još uvjek nije poznat.


U pitanju je krimi triler u kojem glumi internacionalna ekipa, čija je radnja smeštena na početak prošlog vijeka, kada je Balkan važio za "Kolumbiju Evrope", a Bjelogrlić tumači i jednu od glavnih uloga (inspektora Andra Tanasijevića). Svoje najnovije "mezimče" prikazao je radoznaloj publici na svečanom prijemu u jednom beogradskom hotelu gde se okupila ekipa serije, ali i drugi koji su došli da podrže njihov rad.

 

Nenad Jezdić, Gordan Kičić i Nikola Đuričko, neki su od glumaca koji su se pojavili, a u seriji ćemo imati priliku da vidimo i Dragana Petrovića, Tamaru Krcunović, Branimira Brstinu, Bodu Ninkovića, Srđana Todorovića, Mariju Bergam, dok je uloga princa Đorđa Karađorđevića pripala Žarku Lauševiću.


"Mislim da ovakva serija još nije viđena kod nas na način na koji je tretirana ta tema i to vrijeme, tako da mi je veliko zadovoljstvo što sam dio toga. Bjela je kao kreator serije, jedan od reditelja i prosto idejni tvorac svega toga, zaista napravio jedan ozbiljan potez. Angažovao je raznoliku ekipu, ljude iz Srbije, regiona, Rusije... Internacionalni je sastav. Baš mi je drago što sam dio svega toga, jer čak nemam ni nešto puno prilika da radim nešto što me intrigira, što mi je zanimljivo, a to se desilo s ovom serijom", istakao je Gordan Kičić za MONDO i dodao da ne bi ništa više o seriji otkrivao, već da kada dođe do emitovanja, "publika ostane kod kuće i pogleda"!

 

Radnja ove dramske kriminalističke serije odrigrava se 1928. godine u Beogradu, kao prijestonici Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Serija "Senke nad Balkanom" je u osnovi politička triler-drama sa elementima mistike koja je podjeljena u tri sezone. U uzbudljivoj trilerskoj naraciji, prepunoj obrta i do sada nepoznatih istorijskih događaja oslikava se Evropa u predvorju događaja koji će obelježiti XX vijek sa Beogradom kao mjestom u kome su se uvijek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svjetski interesi.

 

(Mondo/DEPO Portal)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!