PODIJELI NA:

06.01.17, 14:01h

Ugašena mladost: Pogledajte film posvećen Editi Malkoč i Selmi Agić

 

Kratki igrani film pod nazivom "Ugašena mladost" nastao je kao posveta tragično stradalim studenticama Editi Malkoč i Selmi Agić, koje su život izbgubile pod točkovima sumanuto jurećeg auta, dok su prelazile cestu na pješačkom prelazu.


Uz sjećanje na ovu veliku tragediju, ali i kao opomena i upozorenje na opasne vozače na bh. cestama, ovaj film posvećen je i drugim nedužnim osobama koje su stradale na ovaj ili sličan način.

 

- Jer, najveći broj ovih tragedija je uzrokovan konzumacijom alkohola i neprimjerenim upravljanjem motornim vozilima, navodi se u kratkom pojašnjenju autora filma.


Glavni akter filma je Ajdin Hasanić, student žurnalistike na FPN-u u Sarajevu, javnosti poznat po svojim kreativnim video klipovima na YouTube-u, a uz njega uloge tumače Kenan Talić, Muamer Osmančević, Edin Talić, Salmin Behremović, Jasmin Talic, Esma Hotić i Davud Hotić.


Reditelj filma je Enes Hotić, a produkcija je rađena u studiju "Exitmediafilm", u Sanskom Mostu, gdje su snimane i sve scene u filmu.


U zadnjim kadrovima, nakon tragičnih scena, publici se obraćaju naši poznati sportisti Amel Tuka i Salko Zildžić, kao i muzičari Eldin Huseinbegović i Armin Muzaferija.


Pogledajte!

 

(DEPO PORTAL/ad)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!