PODIJELI NA:

04.09.16, 12:30h

Film dana CTV BiH: Muzička kutija

Redatelj Costa-Gavras donosi nam film Muzička kutija (Music Box), triler dramu iz 1989 godine nominovanu za Oskara. Redatelj, oskarovac, iza sebe ima niz uspješnih projekata a proslavio se poznatim filmovima „Z“ (1969), „Amen“ (2002), „Missing“ (1982) i „The Ax“ (2005).  Film Muzička kutija nominovan je za Oskara 1990. godine za najbolju žensku glavnu ulogu, ali i za Zlatni Globus za najbolje odigranu žensku ulogu. Na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 1990. redatelj Costa-Gavars osvaja nagradu Zlatni medvjed.

 

Glavnu ulogu u filmu igra sjajna Jessica Lange (Ann Talbot), a pored nje pojavljuju se i Armin Mueller-Stahl (Mike Laszlo), Frederic Forrest (Jack Burke), Donald Moffat (Harry Talbot), Lucas Haas (Mikey Talbot) i drugi.

 

Mike Laszlo (Armin Mueller-Stahl), mađarski imigrant, postigao je veliki uspjeh kada se doselio u Ameriku prije 50 godina. Ponosan je na svoju kćerku Annu (Jessica Lange) koja je postala uspješna odvjetnica.  Nakon što Rusi otkriju neke skrivene dokumente, Mike biva optužen za ratne zločine. Uvjeren da se radi o komunističkom planu da ga se diskreditira, Mike želi da ga njegova kći brani na sudu.

 

Film „Muzička kutija“ pokupio brojne pozitivne kritike, osvojio publiku koja je dala visoke ocjene, a vi imate priliku da gledate večeras (04.09) u 20:30 samo na Cinema TV BiH!

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Od svojih operatera tražite pristup programu Cinema TV BiH.

 

Više o našem TV programu saznajte na Facebook stranici Cinema TV.

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!