PODIJELI NA:

08.04.16, 17:13h

CTV - "Balkan u pokretu"

Bosansko-hercegovački TV kanal CINEMA TV ponudit će od ovog vikenda atraktivan filmski ciklus „Balkan u pokretu“. U okviru ovog ciklusa prikazuje se veliki broj zanimljivih i nagrađivanih naslova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.



Tako će ove subote i nedjelje u 20 sati, publika moći gledati dva filma poznatog hrvatskog reditelja Dalibora Matanića„Kino Lika“ i „Blagajnica hoće ići na more“.

 

Tokom aprila i maja u okviru ovoga ciklusa bit će prikazan još niz poznatih naslova iz tekuće regionalne produkcije. Publika će moći vidjeti atraktivnu dramsku komediju „Čehuri raus“ Gorana Vojnovića, kao i njegov predhodnih film „Piran, Pirano“.
Tu je još jedan slovenački naslov – atraktivna epska priča „Šangaj“, Marka Nabešnika i vodećih bh. glumaca u glavnim ulogama (Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Haris Burina, Jasna Diklić).


 

Akciona komedija „Beogradski fantom“, beogradskog reditelja Jovana Todorovića, bosansko –austrijska drama „Body complete“, kao i omnibus „Zagrebačke priče“, također će bit emitirane u okviru ovoga ciklusa, koji se završava filmovima Jasmina Durakovića „Sevdah za Karima“ i „Ja sam iz Krajine, zemlje kestena“.

 

Gledajte najbolje filmove balkanske kinematografije samo na Cinemi TV!



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!