PODIJELI NA:

29.02.16, 18:56h

Neobična kombinacije Bože Vreće i Billaina

Pjevač neobičnog stila Božo Vrećo i jedan od najuspješnijih producenata Billain, danas su objavili spot za zajedničku pjesmu "Sahtijan". Za muziku i tekst zadužen je sam Božo, dok muzičku produkciju potpisuje Billain. 



 

Video za pjesmu "Sahtijan" radila je ekipa iz sarajevskog studia "Spektroom", u čijim prostorijama su kadrovi i snimljeni. Tako su se za kamerom našli Nikola Blagojević i Danko Bevanda, koji je pored Billaina bio zadužen i za montažu.

 

Kako objašnjava Božo, Sahtijan je kovčeg za djevojačko ruho, u kome se čuvalo sve ono što bi ona izvezla, istkala za poseban dan. 

 

"Motiv pletenice je motiv moje majke, a sama saradnja sa Billijem je bila jako inspiritivna, drugačija i spontana. Pjesma je snimljena u vozu u Mostaru, u improviziranom studiju i odmah se javila želja za saradnjom. Bilo je jako zanimljivo na snimanju, imao sam na sebi dosta toga oštrog i prekrasne su scene oslobađanja i potpunog prepuštanja emocijama." -  pojašnjava Vrećo, koji je sam radio na stajlingu za snimanje. 
 

 

Billain smatra da je ovaj muzički spot dosta prirodan. Kaže da je Božo snimio akapelu u vozu za vrijeme snimanja njihovog filma "Soultrain", a na njemu je bio izazov da pronađe tempo, a da ne ispresijeca vokal. Spot je kontrastni sudar saradnje, baš u smislu crno-bijele priče i način na koji su snimali odiše spontanošću. Dodaje i da mu je ovo jedno od najdražih ostvarenja.

 

 

Ostatak ekipe koji je radio na novonastaloj pjesmi "Sahtijan" čini Studion EN (frizura), Maja Koristović-Talović (šminka), Dina Cerić (rekviziti), Adi Kebo i Haris Hubijar (rasvjeta), Zlatan Menković (asistent kamere), a zahvalnice idu i za PAL-e, Belmu Jusufović i Nešu Jerlagića

 

 

(DEPO PORTAL/mm)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!