PODIJELI NA:

03.02.16, 12:54h

Zabranjeno Pušenje - "U Tvoje ime"

Zabranjeno pušenje na Mussolinijevom trgu! 

Sejo Sexon je zajedno sa drugim članovima grupe Zabranjeno pušenje osnovao tajno udruženje u novom spotu za pjesmu "U Tvoje ime"


 

"U Tvoje ime" je novi, četvrti spot sa albuma "Radovi na cesti". Sniman je na trgu istarskog gradića Raša, kojeg je izgradio, a zatim na njemu održao i govor italijanski diktator Mussolini


 

Sejo i ekipa su ponovo, na svoj jedinstven način, progovorili o našoj svakodnevnici, poigravši se ovog puta s temom tajnih udruženja, ekstremizma i sve prisutnije netolerancije prema drugom i drugačijem. Ovaj trend, koji polako osvaja planetu, prikazan je kroz slučaj malog seoskog ugostitelja, koji je smislio jedinstven plan kako da ostvari san svakog domaćeg privatnika - a to je da postane veliki biznismen, ali i patriota. 

 

 

Autori pjesme "U Tvoje ime" su Sejo Sexon, Tomislav Andrić i Toni Lovrić, produkciju potpisuju Sexon i Lovrić, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London). 

Scenariji za spot također je napisao Sexon, a režirala ga je Marchella Zanki, koja je svoje iskustvo izgradila u Urban Jungle produkcijskoj kući, specijaliziranoj za izradu muzičkih spotova najvećim imenima regionalne muzičke scene, kao što su Gibonni, Oliver, Majke, Bajaga i Instruktori, Van Gogh i mnogi drugi. 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!