PODIJELI NA:

03.02.16, 11:53h

Predstavljamo film "Trenutak"

Koliko cijenite svoje bližnje? Da li provodite dovoljno vremena sa svojom porodicom, sa svojim roditeljima? Da li često pomislite na njih? Poštujete li ih? Da li su zanemareni zbog vaših obaveza, prijatelja, hobija? Poželite li nekada više prostora, slobode i manje njihovih poziva? Odgovori na ova pitanja su vjerovatno optimistični, ali kakva je stvarnost?

 

 

Sarajevski srednjoškolci iz Druge gimnazije, Mak Mehmedagić i Vedad Misirlić, snimili su kratki film o odnosu djece i roditelja u današnjem vremenu. U sklopu Personalnog projekta, učenici su se odlučiti filmom podići svijest ljudi o porodičnim odnosima, danas, kada nam brzi tempo života oduzima vrijeme za dragocjene trenutke sa bližnjima. 

 

 

"Trenutak" govori o dramatičnom životu mladog učenika Maka. On je u ranom djetinjstvu ostao bez oca, te ga je odgojila majka, koja se cijeli život borila da njen sin ima normalno djetinjstvo. Mak je stasao u mladića, njegove glavne preokupacije su prijatelji, djevojke, izlasci. Za posjetu majci i nema mnogo vremena. Ali, šta se dešava kada mu jave da mu je majka u bolnici?

 

 

Film je snimljen u prostorijama Druge gimnazije, a pored Maka i Vedada, u njemu su učestvovali i Iris Čapelj, Arnej Misirlić, Erol Balković, Sanja Pinjo i Tarik smajić

 

 

Ovaj kratki film će vas podsjetiti koliko su vas roditelji voljeli i koliko su truda uložili da postanete osoba kakva ste sada. Majčina ljubav prema djetetu je najveća na svijetu, ali nažalost, mnogi to zaborave kada odrastu i roditelji im ostare. 

 

(DEPO PORTAL/mm)

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!