PODIJELI NA:

12.01.16, 14:05h

Hladno pivo ima novi spot!

Malo ljubavi, malo svađe, malo tuge, malo sreće - život jednog para pretočen u nešto manje od 4 minute - tako bi se mogao opisati novi spot Hladnog piva

 

Nakon singlova "Vjeruj u mene" i "Firme", koji su predstavljeni po izlasku albuma "Dani zatvorenih vrata", te nakon fanovske pjesme i videospota "Mojoj majici", došao je red na jednu laganu, umirujuću, ljubavnu pjesmu Hladnog piva - "Lijepa riječ"

 

Sama atmosfera pjesme pretočila se odlično u atmosferu spota, a za to je zaslužna mlada i talentovana ekipa koja polako, ali sigurno, osvaja svijet hrvatske kinematografije - redateljica Sonja Tarokić, te glumci Tihana Lazović i Igor Kovač.

 

Do sada, u više od 25 godina postojanja Hladnog piva, igrom slučaja, redateljsku palicu njihovih video spotova držali su muškarci, no ovaj put štafetu je hrabro preuzela Sonja Tarokić, kojoj je ovo bilo prvo iskustvo snimanja muzičkog video spota. 

 

"Kada me Mile nazvao bila sam zbilja presretna, jer sam oduvijek htjela režirati spotove i bilo mi je bitno napraviti nešto dobro. Većina njihovih spotova oslanja se na humor ili na društvenu poruku, i oni su kao članovi benda uvijek prisutni. Ovo je sad nešto potpuno drugačije: ljubavna je pjesma, ozbiljna, spot je poput igranog filma, ali bez Hladnog piva igdje u spotu", kaže mlada redateljka. 

 

Članovi benda za novu pjesmu kažu da spada u one malo netipične pjesme Hladnog piva. Mogla bi se okarakterisati kao balada o dvoje temperamentnih ljudi. U spotu koji je strastven i vrlo emotivan, naći će se mnogi ljudi koji su se nekad pošteno posvađali sa partnerom. Dakle, pronaći će se svi oni koji su ikada bili u ljubavnoj vezi.

 

Sa pjesmom i spotom "Lijepa riječ", Hladno pivo ulazi u 2016.godinu i najavljuju užurbani radni tempo koji ih čeka. Slijede najave novih koncerata, nastavak turneje, dodjele nagrada, puno lijepih trenutaka i još dobre muzike. 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!