PODIJELI NA:

20.12.15, 10:37h

Napadanje PREMIJERA

 

Ovdje možete gledati premijeru filma "Napadanje" (Attacking) koji donosi esksluzivnu ispovijed Mevlida Jašarevića osuđenog zbog terorizma i napada na američku ambasadu u Sarajevu. 

 

Mevlid Jašarević u svojoj ispovijesti, danas smiren i nasmijan, govori o tome kako je došao u Bosnu i prvi put kročio u Maoču,.kakav je bio kao dijete, šta ga je nagnalo da uzme pušku u ruke i počne pucati po Ambasadi SAD u Sarajevu, te priznaje šta mu je bilo najteže...
 

DEPO Zona u saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu, a u svrhu promocije studentskih i diplomskih radova svih odsjeka, premijerno prikazuje dokumentarni film Admira Crvčanina "Napadanje", ekskluzivnu ispovijest Mevlida Jašarevića o napadu na Američku ambasadu u oktobru 2011. godine i svemu što se dešavalo nakon toga, do zatvorskih dana.    


 
Producent filma je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi kadrovi snimani su tokom samog napada, a potom u Sudu BiH, nakon hapšenja i tokom suđenja.


 
Mevlid Jašarević u svojoj ispovijesti, vrlo smiren i čak nasmijan, govori o tome kako je došao u Bosnu i prvi put kročio u Maoču,.kakav je bio kao dijete, šta ga je nagnalo da uzme pušku u ruke i počne pucati po Ambasadi SAD u Sarajevu, te priznaje da mu je od svega najteže bilo kad su mu pred uplakanom majkom stavili lisice na ruke.


 
O čemu još govori ovaj Novopazarac koji je osuđen zbog terorizma u BiH, gledajte na DEPO Zoni od danas. Nakon trailer, film u HD možete pogledati po  cijeni od 2.29 eura, a zvanični download filma košta 3.99 eura. Nakon uplate, rok za gledanje filma je mjesec dana, a može se gledati 48 sati od prvog starta playouta.

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!