PODIJELI NA:

21.05.15, 14:32h

Atentat na komdanta Armije BiH JA SAM IZ KRAJINE, ZEMLJE KESTENA

 

TV premijera domaćeg dugometražnog igranog filma "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena"  bit će u nedelju 24. maja, u 20.10h, u okviru programa Cinema TV-a. Ovo je, nakon "Nafake" i "Sevdah za Karima"  treći igrani film reditelja Jasmina Durakovića, a po scenariju Mirsada Ćatića Ćuperka.

 


Omer se vraća u svoj zavičaj i tamo sreće prijatelja iz mladosti, bivšu ljubav, majku i oca kojeg nikada nije vidio u životu. Stalno se vraća jednoj pjesmi i historiji kraja koji je granica Istoka i zapada. Historijski fogađaji se sudaraju sa sudbinom junaka ove priče koji su u vrtlogu ljubavi, mržnje ali pomirenja i nade u bolju budućnost.

 

Film je ljubavno-historijska drama posvećena ljudima i historiji Bosanske krajine.

 

 

Igraju: Edhem Husić, Vanesa Glodjo, Nikolina Jelisavac, Mirsad Tuka, Minka Muftić, Muharem Osmić, Adnan Hasković, Amra Silajdžić, Armin Čatić, Tamara Simić, Samra Menzilović i drugi. Muziku za film je uradio Sejo Sekson (Zabranjeno pušenje)

 

Cinema TV je prvi orginalni filsmki kanal iz BiH. Tražite od vašeg kablovskog i IPTV operatera da vam ovaj kanal učini dostupnim za gledanje.

 

Ovdje možete pronaći uputstvo kako ovaj atraktivni kanal možete pronaći na IPTV Moja TV (link).

 

Pogledajte scenu iz filma koja prikazuje rekonstrukciju atentata na jednog komadanata Armije BiH i u kojoj postoje određeni autobiografski elementi scenariste i čuvenog komadanta Mirsada Ćatića Ćuperka.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!