VIDEO/ NOVO IZ 'SARAJEVODISKA'

Mladen Vojičić Tifa u četvrtak predstavlja svoj novi album 'Spreman sam na sve'

Arhiva22.04.13, 13:19h

Nakon duže pauze, velika bh. muzička zvijezda Mladen Vojičić Tifa vraća se na velika vrata sa novim muzičkim materijalom; promocija novog CD-a „Spreman sam na sve“ bit će održana 25. aprila u Cinemas Sloga, u 20 sati

Promocija Tifinog albuma

Album nastaje u saradnji sa izdavačko-diskografskom kućom 'Sarajevodisk', što ima i simboličko značenje, budući da je Tifa svoj prvi samostalni album izdao upravo u ovoj kultnoj muzičkoj kući.

Prije par dana popularni bh. pjevač Tifa objavio je na svom YouTube kanalu singl 'Diznilend', za koji je urađen i animirani spot u režiji Berina Tuzlića. Do sada su i pjesma, ali i spot izazvali pozitivne reakcije publike.

U četvrtak 25. aprila, publici će premijerno biti prikazana dva spota, također nastala u produkciji 'Sarajevodiska' i režiji Jasmina Durakovića, i to za pjesme: "Platio sam skupo" i "Spreman sam na sve", kao i spot u režiji mladog fotografa Arneja Misirlića.

Na novom albumu nalazi se deset pjesama: ''Diznilend'', ''Jako'', ''Platio sam skupo'', ''Ljubav greške čini'', ''Griješi ljubavi'', ''Čudan svijet'', ''Još sam uvijek onaj stari'', ''Spreman sam na sve'', ''Volim je ja'', ''Zora je''.

Autori muzike, textova, aranžmana i muzičke produkcije su Mladen Vojičić - Tifa i Goran Pršić – Masni.

A na albumu su radili i Elmir Imamović – Elchi (bas gitara), Admir Dželmo - Tetkin sin (bubanj), Omer Blentić – Profesor (klavijature) i Nihad Rahić - Nixon (gitare).

Album je sniman u periodu mart/april 2013. godine, u studijima: Svjesna zajednica Sarajevo i RSL production Novo mesto.

CD novog albuma Mladena Vojičića Tife moći se od 25. aprila se kupiti na preko 800 prodajnih mjesta distributivne kompanije „Tehnoprom“, kao i online i direktnim narudžbima preko „Sarajevodiska“.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/kr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook