VIDEO/KINO PREMIJERE - ODBROJAVANJE JE POČELO

'Resident Evil: Retribution' premijerno od sutra na platnu Cinema City-a

Arhiva12.09.12, 14:15h

Za sve ljubitelje dobrih SF horora, u Cinema City-u od 13. septembra slijedi svjetska premijera poznatog 'Resident Evil: Osveta'(Resident Evil: Retribution). Peti nastavak akcijskog filmskog serijala najavljuje se kao najspektakularniji do sada, a sniman je u najmodernijoj 3D tehnologiji
Resident Evil- Retribution
Pored 'Resident Evil: Retribution', ove sedmice, u gradu filma Cinema City, možete pogledati i urnebesnu komediju Medo (Ted), koja je nastala od poznatog tvorca hit serije Porodični čovjek. Na repertoaru kina su i romantična komedija 'Začin za brak', horor 'Opsjednuta', 'Vitez tame:Povratak', 'Ledeno doba 4: Zemlja se trese', 'Koriolan', 'Plaćenici', 'Merida Hrabra', 'Bornovo nasljeđe' i 'Zvončica i tajna krila'.

Prošlog vikenda je održana svjetska premijera akcijskog 3D spektakla 'Resident Evil: Osveta' u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Milla Jovovich. Glumica je zasjala na crvenom tepihu u Tokiju, a uz nju su se pojavile i njene kolege: Michelle Rodriguez, Sienna Guillroy, Kevin Durand, Oded Fehr kao i režiser Paul W.S. Anderson, koji je već režirao dva nastavka Evila, kao i neke druge filmove sličnog žanra (Mortal Kombat, Alien vs. Predator...). Peti nastavak filma se temelji na popularnoj video igrici, a snima se u produkciji Screen Games i Sony Pictures.

I u ovom nastavku Alice nastavlja svoju potragu za preostalim preživjelim kako bi ih spasila od njihove zlokobne sudbine. Svijet je uništen virusnim infekcijama koje ljude pretvaraju u krvoločne  zombije, a parazit Las Plagas, najokrutniji do sada, prijeti uništenju čitavog čovječanstva zauvijek. Posljednja i jedina nada ljudske rase je Alice, koja ide u potjeru za odgovornim za izbijanje epidemije koja je vodi od Tokija do New Yorka, Washingtona i Moskve. Radnja filma kulminira spektakularnim saznanjem koje će je prisiliti da ponovo razmisli o svemu u šta je ikada vjerovala. Uz pomoć novootkrivenih saveznika i prijatelja, Alice se mora boriti kako bi preživjela. Ništa nije onako kakvim se čini..

Nije neuobičajeno da se prilikom snimanja filma akcijskog žanra dogodi nesreća, pa tako je i ekipu koja je radila na ovom filmu zadesila poveća nezgoda. Naime, 16 glumaca je bilo ozlijeđeno, a njihovi kostimi i šminka su zaprepastili članove spasilačke službe. Nesreća se dogodila dok su glumci prelazili s jedne platforme na drugu koja se pomjerila te su pali na tlo. Na svu sreću, spasioci su reagovali na vrijeme iako su bili vidno preplašeni - navodi Daily Mail.

Do sada je ovaj filmski serijal zaradio preko 700 miliona dolara, a sa petim nastavkom ova cifra će zasigurno vrtoglavo porasti. Ukoliko ste znatiželjni, a niste još uvijek pogledali prva dva dijela ovog akcijom nabijenog horor izdanja, to možete uraditi već sada u okviru DEPO filma na MojaTV

Do sada je ovaj filmski serijal zaradio preko 700 miliona dolara, a sa petim nastavkom ova cifra će zasigurno vrtoglavo porasti. Ukoliko ste znatiželjni, a niste još uvijek pogledali prva dva dijela ovog akcijom nabijenog horor izdanja, to možete uraditi već sada u okviru DEPO filma na MojaTV.

(DEPO PORTAL/kr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook