FOTO/OLIMPIJSKI FOTO EDITORIJAL IZ GRADA SOLI

Ovo je TUZLA koja izgleda bolje od Londona!

Arhiva22.08.12, 10:14h

Na "prvu" prva pomisao bi bila da se radi o izuzetno dobroj montaži, ali ipak... POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE!

tuzla olimpijada1

Radi se zapravo o editorijalu sa temom nedavno završenih Olimpijskih igara. Inicijator snimanja je fotograf Mladen Blagojević, koji je ukratko objasnio odakle mu inspiracija za ovaj Olimpijski editorijal sa BH potpisom. Nas raduje činjenica da je za svoj editorijal Mladen odabrao upravo stadion Tušanj ali i Panonska jezera na kojima je urađen jedan dio Olimpijskog editroijala.

tuzla olimpijada2

"Bio sam inspiriran stranicama Junskog broja američkog Voguea, koji je uradio nekoliko editorijala sa svojim olimpijskim predstavnicima i profesionalnim modelima. To je bila dobra inspiracija, a s obzirom da je godina je Olimpijade, pomislio sam - zašto ne pokušati spojiti dvije često nespojive stvari kao što su moda i sport!

tuzla olimpijada3

Odlučio sam da okupim grupu ljudi koji su dobri na svom polju, u svojoj profesiji, a isto tako dobro i izgledaju. Usput, htio sam dokazati da i mi u Bosni i Hercegovini imamo kreativne ljude, a kako je ova vrsta fotografije nešto novo za mene, dodatni izazov je bio okušati se i u tome."

tuzla olimpijada4

Mladen je istaknuo da je bilo iznimno važno da svako radi svoj posao: "Htio sam svaki član grupe bude odgovoran za svoj dio, da sportaši budu sportaši, a manekenke budu manekenke. Svaki od momaka je profesionalac u svom području, bodybuilding prvak, plivač, atletičar, rukometaš...

tuzla olimpijada5

Što se tiče djevojaka, to su po meni dvije najljepše djevojke u BiH, a njihove titule na svjetskim izborima ljepote i duge manekenske karijere to i dokazuju (Miss Planet Earth BiH, Miss Fashion TV, pa čak i revija za Roberta Cavallija, samo su neki od njihovih uspjeha).

tuzla olimpijada6

Trudio sam se da oni više meni pokažu što znaju i mogu, a ne da čekaju da ih fotograf ili stilist namjeste. Moje je bilo da sve osmislim, šta konkretno radimo i gdje, a njihovo da se pripreme za to. Uspjesi su mogući tek zajedničkim radom."

tuzla olimpijada7

Sve što možemo reći je kratko i jasno: Svaka čast majstore!

Foto: Mladen Blagojević

Making of foto: Peđa Todorović & Bojana Cvijanović

Frizure i šminka: Bojana Cvijanović

Modeli: Emma Golijanin, Delila Softić, Muris Mulahalilović, Haris Hasić, Arman Hokić, Amar Sinanović

tuzla olimpijada8

Tuzlanski/DEPO PORTAL - BLIN/a.k.