FEDERALNA TELEVIZIJA IZGUBILA I 'LARIN IZBOR'

Hoće li OBN pregaziti konkurenciju u BiH?!

Arhiva27.07.12, 18:55h

TV OBN ulazi vrlo ambiciozno u novu sezonu. Pored poznatih sadržaja - Lige prvaka srijedom i megapopularne turske sapunice 'Sulejman Veličanstveni', OBN je otkupio prava za prikazivanje novih epizoda ultra popularne hrvatske serije 'Larin izbor'

larin izborNaime, regionalno popularna hrvatska serija 'Larin izbor', koja se dosad prikazivala na Federalnoj televiziji, od ove jeseni moći će se pratiti na OBN-u.

Da je ugovor već potpisan, otkrio je Neven Čičko, direktor OBN-a, koji je potvrdio da će serija s emitovanjem početi isti dan kada i u Hrvatskoj na Novoj TV. Kupovina ovoga programa za OBN je jedna još velika pobjeda nad konkurencijom.

Inače, u Hrvatskoj je u toku snimanje druge sezone 'Larinog izbora'. U nastavku ima i novih glumaca, a među njima je i Dalibor Brkić, glumac Narodnog pozorišta u Tuzli.

Početkom septembra, svakog ponedeljka OBN će prikazivati turski mega TV hit, seriju 'Sulejman Veličanstveni' koja će i u BiH, zbog nostalgijskog odnosa velikog dijela publike prema Otomanskoj epohi, imat još veći odziv publike nego li u drugim državama regije. Ovim će projektom, računaju u OBN, defitivno poklopiti prime time u ovome danu; taj je termin u posljednjih desetak godina držao politički magazin "60 minuta" Bakira Hadžiomerovića kojeg više nema na ekranima FTV-a.

Osim ovih aduta, OBN trenutno ima najbolji filmski program u BiH, te niz niz drugih atraktivnih hrvatskih, srpskih i svjetskih serija. Da li je došlo vrijeme da OBN tržišno pokori slabašnu TV konkurenciju u BiH, vidjet će se već ove jeseni.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook