ŠTEFICU GALIĆ PRETUKLA JE ŽENA, PREDSJEDNICA FAŠISTIČKE UDRUGE

Tukla ju je do IZNEMOGLOSTI, a na kraju joj je poručila: 'Ako nekome ovo kažeš, MRTVA SI'

Arhiva19.07.12, 10:23h

U srijedu navečer oko 22.30 sati Šteficu Galić, suprugu pokojnog Neđe Galića, je u šetnji od kuće do samostana presrela grupa napadača i pretukla je, potvrdio je za Danas.hr jedan od novinara portala Tačno.net Amer Bahtijar

stefica galic

'Šteficu Galić pretukla je žena, predsjednica jedne od fašističkih udruga u Ljubuškom. Tukla ju je do iznemoglosti, a na kraju joj je poručila: Ako nekome ovo kažeš, mrtva si', ispričao je za' Danas' Štefičin kolega Amer Bahtijar.

Napad, koji je posljedica hajke zbog prikazivanja filma o njenom pokojnom suprugu, Hrvatu iz Ljubuškog koji je 1993. godine spasio oko tisuću Bošnjake iz logora, prijavljen je policiji, a Štefica Galić je nakon liječničkog pregleda puštena kući.

Galić je, jasno, odmah sve prijavila policiji, no policija je, kako nam je kazao Bahtijar, slučaj okvalificirala kao tučnjavu. "I to je jedna od vrlo jasnih poruka za ovaj slučaj", kaže nam Bahtijar, ističući kako je napad na suprugu Neđe Galića posljedica jedne neviđene kampanje medija u BiH. Štefica Galić nakon liječničkog pregleda povukla se u kuću i nalazi se u stanju potpunog šoka, potvrdio nam je novinar.

'Haranga kakvu Ljubuški ne pamti'

Podsjetimo, napad na Galić dogodio se samo dva dana nakon prikazivanja filma "Neđo od Ljubuškog", o građanskoj hrabrosti njenog pokojnog supruga Nedeljka Galića, koji je u vrijeme rata pomagao svojim sugrađanima, Bošnjacima, da ne završe u hrvatskom logoru Heliodrom.

Novinari portala upozoravaju da je u petak počela brutalna kampanja protiv obitelji Galić, te da je na lokalnom portalu izvjesni 'dr. Ante Lauc' pozvao na akciju "hrabre vitezove", nakon što je najavljena projekcija filma.

"Uslijedila je haranga kakvu Ljubuški ne pamti još od slavne 1993. Portali su zabrujali, ulica se uskomešala, zvuk oštrenja noževa nadglasao je crkvena zvona, Nedjeljko Galić posthumno je proglašavan 'izrodom', 'špijunom', 'okupatorskim suradnikom' i 'komunjarom', Štefica Galić izložena je psovkama, izrazima prezira i prijetnjama smrću, a Svetlana Broz, 'unuka masovnog zločinca', 'vještica koja bi vratila komunizam i Jugoslaviju', počašćena je s toliko uvreda da im količinom može parirati samo broj Hrvata stradalih od svirepih partizanskih hordi tijekom NOB-a", navode na portalu i poručuju da očekuju odlučnu reakciju organa gonjenja, ne samo prema izvršiteljima napada već i prema poticateljima samog napada, "koji su poznati cjelokupnoj javnosti".

VEZANI TEKSTOVI: VIDEO/HRVATSKE UDRUGE PROTIV FILMA 'NEĐO OD LJUBUŠKOG': Pogledajte dio filma o čovjeku, koji se sam, kao Hrvat, suprotstavio etničkom čišćenju Bošnjaka u Ljubuškom!

BITI ČOVJEK - BITI NEĐO: Zašto je film o Neđi od Ljubuškog NEPOŽELJAN među onima koji čuvaju stečevine etničkog čišćenja?

Danas/DEPO PORTAL - BLIN/a.k.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook