NAGRAĐUJEMO VJERNE ČITATELJE

DEPO Portal vodi vas na premijeru hit trilera 'Lovci na glave'!

Arhiva20.06.12, 18:15h

Najgledaniji norveški film svih vremena, akcioni triler 'Lovci na glave/Headhunters, rađen po tekstu jednog od najvećih pisaca kriminalističkih romana današnjice Jo Nesboa i u režiji Mortema Tylduma, od 21. juna stiže i pred sarajevsku publiku. DEPO Portal vas vodi na premijeru!

Headhunters

Na nedavno završenom zagrebačkom Noir festivalu, norveško filmsko remek djelo 'Lovci na glave' i prije same projekcije je izazvalo veliko interesovanje među ljubiteljima sedme umjetnosti. Da se zaista radi o velikom filmu, potvrdile su ovacije publike nakon premijernog prikazivanja u zagrebačkom Kinu pod zvijezdama 'Dubravkin put', u sklopu programa treće večeri Noir festivala. U idiličnoj atmosferi otvorenog kina uživalo je preko 500 gledatelja, a prikazivanje ovog norveškog spektakla je osigurala tvrtka Media Acquisitions Ltd, vlasnik prikazivačkih prava za Hrvatsku.

U Bosnu i Hercegovinu spektakularne 'Lovce na glave' dovodi produkcijska kuća DEPO, koja je vlasnik prikazivačkih prava, a film će se prvo predstaviti sarajevskoj publici koja ga u redovnoj distribuciji može gledati od 22. juna u multipleksu Cinema City, u terminima 18:10 i 20:15, dok je dan ranije zakazana premijera.

Nakon najprodavanijeg kriminalističkog romana u Skandinaviji, 'Žena u kavezu', jedan od najvećih autora krimi-romana današnjice, Jo Nesbo ništa manji uspjeh doživljava i svojim sljedećim romanom -  'Lovci na glave', a režiser Mortem Tyldum priču vizuelno dočarava i na filmskom platnu.



Radnja filma prati Rogera Browna (Aksel Hennie), najuspješnijeg norveškog agenta za zapošljavanje, kod koga je sve naizgled besprijekorno i savršeno. No, život na visokoj nozi mu omogućava krađa umjetnina, posao putem kojeg upoznaje Clasa Grevena (Nikolaj Coster-Waldau). Na putu ostvarenja finansijske nezavisnosti planira svoju, do tada najveću pljačku, koja će ubrzo ugroziti njegov status, brak, ali i život.

Ovo filmsko ostvarenje je prava poslastica za sve ljubitelje trilera, koje vrhunskom produkcijom, glumačkom ekipom i zaradom konkurira velikim holivudskim hitovima. Nakon sjajnih kritika i krcatih kino-dvorana, holivudski producenti zainteresirani su za produkciju remakea, ali i nastavak ovoga uspješnog trilera.

Za svoje vjerne čitatelje DEPO Portal obezbijedio je tri puta po dvije karte za premijeru filma. Sve što trebate uraditi je poslati vaše ime, prezime i broj telefona na mail [email protected], i troje najsretnijih će dobiti karte.
(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook